Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Arī apgabaltiesa tiesa noraida bijušā NMPD vadītāja prasību par atjaunošanu darbā

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja bijušā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora Armanda Ploriņa prasību par atjaunošanu darbā.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas preses pārstāvis Raimonds Ločmelis, pilns nolēmums lietā būs pieejams 1.jūlijā, un to varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā 30 dienu laikā.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa gada sākumā noraidīja Ploriņa pieteikumu, tomēr Ploriņš nolēma tiesāšanos turpināt.

Prasība bija iesniegta par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu un atjaunošanu darbā.

Jau ziņots, ka no 5.februāra līdzšinējā NMPD direktora pienākumu izpildītāja un Katastrofu medicīnas centra vadītāja Sarmīte Villere ar bijušā veselības ministra Gunta Belēviča rīkojumu tika iecelta NMPD direktora vadītāja amatā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) bijušajam NMPD vadītājam Ploriņam aizliedza pildīt pienākumus. KNAB pērn 8.septembrī veica kratīšanu NMPD Duntes ielā. KNAB bija ieradies dienestā un pieprasījis dokumentus par noslēgto līgumu ar AS "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" par neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nodrošināšanu ārpakalpojumā.

Ploriņš tika pārcelts Operatīvās ķirurģijas centra vadītāja amatā Austrumu slimnīcā, taču tika atstādināts arī no tā.