Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

VID vadītājas pienākumu izpildītāja neplāno pretendēt uz vadītājas amatu

© Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā nepretendēs uz VID vadītājas amatu fiziski un psiholoģiski smagā darba dēļ, šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" atzina Pelēkā.

"Es neesmu apsvērusi iespēju piedalīties izsludinātajā konkursā uz VID vadītājas amatu. Es labprāt turpinātu darbu esošajā amatā un būt atbildīga par nodokļu jomu," uzsvēra Pelēkā.

VID vadītājas pienākumu izpildītāja atzina, ka VID ir liela iestāde ar daudz funkciju. "Tas ir fiziski un psiholoģiski apjomīgs un smags darbs, kam neesmu gatava," uzsvēra Pelēkā.

Viņa atzina, ka līdz jaunā VID vadītāja atrašanai Pelēkā turpinās iepriekšējās VID vadītājas Ināras Pētersones iesāktos darbus.

"VID ir jāturpina uzsāktie darbi - finanšu un muitas policiju apvienošana, darbinieku rotācijas pabeigšana, VID štata samazināšana. VID turpinās pildīt ikdienas pienākumus, kā arī ir virkne pasākumu, kas veicami administratīvā sloga mazināšanā un procedūru vienkāršošanā. Šie visi darbi būs manā atbildības sfērā. Man jānodrošina, lai iestādē neiestājas atslābums un darbs turpinātos," teica Pelēkā.

Jau ziņots, ka šodien ir Pelēkās pirmā darba diena VID vadītājas pienākumu izpildītājas amatā.

Iepriekš finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) akceptēja iepriekšējās VID ģenerāldirektores Ināras Pētersones iesniegumu par valsts civildienesta attiecību pārtraukšanu ar 2016.gada 27.jūniju.

Lai nodrošinātu VID darbības nepārtrauktību, par VID vadītāja pienākumu izpildītāju apstiprināta VID ģenerāldirektores vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā.

Finanšu ministrija (FM) skaidro, ka likums par VID nosaka - ja VID ģenerāldirektors tiek atbrīvots no minētā amata, Ministru kabinets pēc finanšu ministra ieteikuma apstiprina VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja kandidatūru no VID ģenerāldirektora vietnieku vidus līdz jauna VID ģenerāldirektora iecelšanai.

Valsts kanceleja izsludinājusi konkursu uz vakanto VID ģenerāldirektora amatu.