Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Brīdina par iespējamajiem sastrēgumiem, atgriežoties pilsētās no svētkiem

© f64/ Kaspars Krafts

Atgriežoties Rīgā un citās lielākajās pilsētās pēc garajām brīvdienām, autovadītājiem jārēķinās ar palēninātu satiksmi un arī sastrēgumiem. Īpaši tas attiecas uz Pierīgu, atgādina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Lai izvairītos no sastrēgumiem, autobraucēji tiek aicināti plānot savu izbraukumu vēlāk vakarpusē vai arī agri no rīta.

LVC pārstāvji uzsver - lai arī svētku laikā būvdarbi uz valsts autoceļiem bija pārtraukti, taču daudzviet šai sakarā ir mainīta satiksmes organizācija. Ceļu remontdarbu vietās ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem un ceļā pavadītais laiks līdz ar to būs garāks. Remontdarbu vietas kļūst grūtāk izbraucamas tieši intensīvas satiksmes apstākļos, tāpēc autovadītāji tiek mudināti ievērot satiksmes organizāciju šajās vietās - ceļu satiksmes negadījums remontposmos var pilnībā bloķēt satiksmi, jo brauktuves šādās vietās lielākoties ir šauras un praktiski nav iespēju šos posmus apbraukt.

Ņemot vērā svētku brīvdienas, ceļu remontdarbu posmos valsts ceļu tīklā ir samazināti satiksmes ierobežojumi un vairumā remontposmu uz visvairāk noslogotajiem ceļiem kā vienīgais satiksmes apgrūtinājums ir palicis ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā.