Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ilmārs Mežs: Lielbritānijas lēmums izstāties no ES izmaiņas migrācijas plūsmās no Latvijas neradīs

© F64

Lielbritānijas lēmums izstāties no Eiropas Savienības (ES) lielas izmaiņas migrācijas plūsmās no Latvijas uz Lielbritāniju un otrādi vismaz tuvākajos gados neradīs, aģentūrai LETA sacīja demogrāfs Ilmārs Mežs.

Viņš pieļāva, ka referenduma iznākums varētu ietekmēt mūsu tautiešu atgriešanos Latvijā, bet pēc viņa domām tas nebūs tik būtisks lielums, kas varētu mainīt migrācijas plūsmas.

Tomēr viņš pieļāva, ka šāds referenduma iznākums varētu ietekmēt nākotnes migrāciju uz Lielbritāniju, proti, tie tūkstoši, kas vēl plānoja doties uz minēto valsti, izvēlēsies citu galamērķi.

Mežs uzskata, ka tuvākajā laikā varētu pieaugt to latviešu skaits, kas centīsies iegūt Lielbritānijas pilsonību, tādējādi mēģinot saglabāt savu vietu šajā valstī. Līdz ar to referenduma iznākums nevarētu ietekmēt jau Lielbritānijā iesakņojušos latviešus, jo tos, kuri dod pienesumu ekonomikai, ārā "nespiež".

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 52% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48% - par palikšanu blokā.