Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Nepatīkama statistika: svētkos dzērājšoferi trīs reizes vairāk nekā ikdienā

© F64

Valsts policija pēc Jāņu dienā rīkotajiem reidiem piedzīvojusi nepatīkamu statistiku - alkohola reibumā pie stūres sēdušies 38 transportlīdzekļu vadītāji, bet divi narkotisko vielu iespaidā, kas ir trīs reizes vairāk nekā ikdienā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Diāna Lūkina.

Gandrīz puse - 17 šoferi - vadījuši spēkratu, atrodoties 1,5 un vairāk promiļu reibumā. Vienas un 1,5 promiles bijušas pieciem transportlīdzekļu vadītājiem, 0,5-1 promiles bijušas 12 šoferiem, bet līdz 0,5 kā pārkāpums konstatēts četriem spēkratu vadītājiem.

Tāpat policija fiksējusi arī 45 vadītājus, kam bijis pieļaujamais alkohola daudzums izelpā jeb mazāk par 0,5 promiles. Lai arī šie autovadītāji nav pārkāpuši likumu, taču ir skaidra viņu attieksme pret auto vadīšanu reibumā, jo transportlīdzekli izvēlējušies vadīt riskējot un paļaujoties uz veiksmi, saka Lūkina.

Lielākais dzērājšoferu skaits tika pieķerts Rīgas reģionā, jo tur tika pieķerti 14 šoferi, Kurzemes reģionā 10 šoferi, Latgales reģionā septiņi, Vidzemes - seši, bet Zemgales reģionā tikai viens autovadītājs.

Policija atgādina, ka arī turpmākās dienas visā Latvijas teritorijā tiks rīkoti reidi. Likumsargi sekos līdzi ne tikai tam, vai šoferi nevada transportlīdzekli reibumā, bet arī, vai nepārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, lieto drošības jostas un ievēro citus ceļu satiksmes noteikumus.

Kopumā reidos pārbaudīti 17 073 transportlīdzekļu vadītāji.