Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Nacionālais kino centrs piešķir naudu pieciem spēlfilmu projektiem

© F64

Nacionālais kino centrs šā gada žanra spēlfilmu projektu attīstīšanas konkursā ar 46 020 eiro atbalstījis piecus projektus, katram no projektiem piešķirot 9204 eiro, liecina Nacionālā kino centra informācija.

Konkursā atbalstīti divi komēdiju žanra projekti - "Jogurts un sviests", kura režisors ir Ivo Briedis, bet projekts top studijā "Mistrus Media", un projekts "Trajektorija", kura režisors ir Roberts Kuļenko un kas top "Baltic Pine Films".

Atbalstīts arī viens fantastikas žanra projekts "Kukaiņu nakts", kura režisore ir Laila Pakalniņa, un projekts top "Kompānija Hargla", kā arī pie finansiāla atbalsta tikuši divi trillera žanra projekti - režisora Renāra Vimbas "Sanctus", kas top "Tasse Film", un režisora Armanda Zvirbuļa projekts "Uzbrukums", kas top "Red Dot Media".

Projekta "Jogurts un sviests" scenārists ir Ivo Briedis pēc Māra Bērziņa idejas, "Kukaiņu nakts" scenāriste ir Laila Pakalniņa, "Sanctus" - Renārs Vimba, bet "Trajektorija" scenāristi ir Roberts Kuļenko un Pēteris Pūrītis, savukārt projekta "Uzbrukums" scenārists ir Mārtiņš Slišāns.

Konkursa mērķis bija atbalstīt pilnmetrāžas spēlfilmu projektu attīstīšanu, veicinot Latvijas filmu māksliniecisko daudzveidību komēdiju, piedzīvojumu filmu, fantastikas, trilleru, detektīvfilmu stilistikā, kā arī rosinot radīt bērnu auditorijai piemērotu saturu.

Atbalstīto projektu scenāristi piedalīsies arī Nacionālā kino centra organizētā žanru filmu scenāriju attīstīšanas seminārā un konsultācijās, kas notiks jūnijā.

Konkursā iesniegtos projektus vērtēja Nacionālā kino centra spēlfilmu eksperti Pēteris Krilovs, Atis Amoliņš un Uldis Dimiševskis.