Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Jūrmalā jaunietis pastrādā šausminošu noziegumu

© F64

Brīvdienās Jūrmalas iecirkņa policisti no mediķiem saņēma informāciju, ka Jūrmalā, Slokas mikrorajonā uz ielas atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Izmeklēšanas laikā Jūrmalas iecirkņa policisti noskaidroja, ka sestdienas, 28. maija, vēlā vakarā 1973. gadā dzimis vīrietis kopā ar jauniegūtu paziņu - 1991. gadā dzimušu vīrieti -, kopā lietojuši alkoholiskos dzērienus. Vecākais no vīriešiem it kā esot aizvainojis jaunāko, tādēļ 1991. gadā dzimušais vīrietis sadusmojies, nogāzis 1973. gadā dzimušo vīrieti zemē un ar kāju vairākas reizes sitis pa seju. Jaunais vīrietis no notikuma vietas aizbēdzis, bet cietušais no gūtajām traumām miris.

Likumsargi operatīvās meklēšanas pasākumu laikā noskaidroja aizdomās turamā vīrieša identitāti un svētdien, 29.maijā, pēcpusdienā viņu aizturēja. Aizturētais atzina savu vainu noziegumā.

Šobrīd pret 1991. gadā dzimušo vīrieti ir uzsākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā ir paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem. Šodien tiesa lems par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu.