Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

UZMANĪBU: Vairāki latvieši saņēmuši ļoti aizdomīgus e-pastus

© NRA

Savā elektroniskajā pastkastītē šaubīgus un ļoti aizdomīgus e-pastus saņēmuši vairāki nra.lv lasītāji.

Kā lasītāji informējuši portālu nra.lv, vēstules ir rakstītas latviešu valodā un tiek teikts, ka autoavārijā miris kāds konkrētā vēstules saņēmēja ļoti attāls radinieks vārdā Raimonds, kura uzvārdu epasta izsūtītājs pielāgojis adresāta uzvārdam.

Vēstules teksts ir sekojošs:

“Dārgais Ilze Bērziņa,
Esmu Barrister Frederick S. Larbi, advokāts Late inženieris Raimonds Bērziņš, pilsonis savā valstī, un bijušais direktors (AIR LIQUIDE Gana Ltd) naftas un naftas izplatīšanas uzņēmums bāze Ganas Republikas Rietumāfrikā Šeit pēc jābūt tekstā manu klientu.

31.janvārī 2012,22: 53 GMT, mans klients un viņa sieva un trīs bērni bija iesaistīti autoavārijā pa Kumasi Express veidā, diemžēl zaudēja dzīvību, mans klients bija kontu vērtībā par ($ 18.7 miljoni ASV dolāru) apmērā bankā šeit Gana.

Esmu vairākas pūles, lai atrastu viņa pagarināts relatīvo un ģimenes locekļiem, izmantojot to konsulātā un ārlietu ministri, bet tas neizdevās, es nolēmu sekot Viņa uzvārds pa internetu, lai atrastu kādu no viņa ģimenes tuviniekiem, bet līdz ar to es sazinājās jums es gribu tevi lai palīdzētu man repatriācijas naudu.
Banka iestāde ir izsniegusi man divdesmit viena (21) dienas iepriekš, lai nodrošinātu tuvāko radinieku vai ir konts konfiscēt, ja es nevarētu būt spējīga nodrošināt kādu, kurš stāvēs pieprasīt savu līdzsvaru savā bankā, tagad es gribu, lai jūs stāvēt kā tuvāko radinieku, jo jums ir tāds pats uzvārds ar manu klientu, un es iet uz Ganas iestādei, lai iegūtu izmaiņas īpašuma sertifikāts jūsu vārdā, un iesniedz to bankai, tiklīdz es dzirdēt no jums, tā, ka banka šeit piegādās dokumentus uz savu banku un jūsu banka vairs jautājums jums par to, kā jūs padarīt šo naudu, es stāvu šeit kā savu advokātu, lai tiks iemaksā savā kontā ieņēmumus no šīs summas ($ 18.7 miljoni ASV dolāru) , tad es būs jūsu valstī sadali naudu, 45% man un 45% ar jums, bet atlikušie 10% tiks ziedoti bērnunama mājām.

Jūsu godīgs sadarbība ļautu mums sasniegt šis bizness ir vajadzīgs no jums. I garantija, ka tas tiks izpildīts saskaņā ar likumīgu vienošanos, kas pasargās jūs no jebkura likuma pārkāpumu. Un viss man ir nepieciešams no jums tieši tagad ir šāda informācija, lai palīdzētu mums rīkoties un sasniegt šo prasību”

Lieki teikt, ka šāda tipa vēstules ir vistīrākā krāpniecība un uz tām nekādā gadījumā nebūtu ieteicams atbildēt.