Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

"Rail Baltica" projekta realizētājs un lidostas "Rīga" pārstāvji parakstīs sadarbības memorandu

© F64

"Rail Baltica" projekta realizētājas "Eiropas dzelzceļa līnijas" un starptautiskās lidostas "Rīga" pārstāvji parakstīs sadarbības memorandu, lai uzbūvētu "Rail Baltica" lidostas dzelzceļa staciju un pilnvērtīgi integrētu to lidostas teritorijā 2022.gadā, aģentūru LETA informēja uzņēmumu pārstāvji.

Sadarbības memoranda parakstīšana un iepazīstināšana ar memoranda mērķi un plānotās sadarbības īstenošanu notiks ceturtdien, 2. jūnijā, plkst.11 starptautiskās lidostas "Rīga" VIP centra konferenču zālē.

Pasākumā piedalīsies lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš, lidostas valdes loceklis Ilmārs Upenieks, "Eiropas dzelzceļa līniju" valdes loceklis Dins Merirands, "Eiropas dzelzceļa līniju" Attīstības un sadarbība un departamenta direktors Agnis Driksna.

Starptautiskā lidosta "Rīga" plāno realizēt termināļa paplašināšanas sesto kārtu vienlaicīgi ar "Rail Baltica" projektēšanu un būvniecību lidostas teritorijā.

Kā ziņots, pērn Eiropas Savienības dalībvalstis apstiprināja projektu sarakstu, kuriem piešķirams finansējums saskaņā ar Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumentu (EISI), tostarp arī "Rail Baltica" projektam. "Rail Baltica" projekta pirmajā kārtā Latvijai piešķirti 238 miljoni eiro, kas pārsvarā paredzēti dzelzceļa posma no Rīgas Centrālās stacijas līdz lidostai būvniecībai.

Trim Baltijas valstīm kopā šim projektam līdz 2020.gadam ir piešķirti 442,2 miljoni eiro jeb līdzfinansējums 81,83% apmērā.

2014.gadā valstij pilnībā piederošā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" kļuva par dibinātāju un akcionāru Baltijas valstu kopuzņēmumā AS "RB Rail", iegūstot proporcionāli vienādu akciju daļu ar Lietuvas un Igaunijas akcionāru jeb 33,33% akciju.