Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskis saskata Rasnača gribu sakārtot maksātnespējas jomu

© F64

Pašlaik nav iemesla sacīt, ka tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNK) nebūtu gribas sakārtot maksātnespējas jomu, šādu viedokli šorīt LTV "Rīta panorāmā" pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Cik Kučinskis par šiem jautājumiem esot runājis ar Rasnaču, viņš allaž esot izklausījies apņēmīgs, un jau pašlaik esot vērojama virzība maksātnespējas jautājumu sakārtošanā.

Politiķis atgādināja, ka esot divas "atslēgas lietas" - jānodrošina nejauša administratoru izvēle maksātnespējas procesos un jāuzlabo Maksātnespējas administrācijas kapacitāte. Līdz 30.jūlijam Rasnačam par situācijas uzlabojumiem būšot jāziņo valdībā.

Kā ziņots, koalīcijas deputāti Saeimā atbalstīs priekšlikumus maksātnespējas jomas sakārtošanai, kurus virzīs Tieslietu ministrija. Šādu apstiprinājumu pirmdien koalīcijas padomes sēdē guvuši nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pārstāvji, norādīja politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Bieži vien priekšlikumu tālāka virzība atduras pret balsojumiem atbildīgajā komisijā un Saeimā, skaidroja nacionālās apvienības līderis.

Maksātnespējas jomas sakārtošanai Ārvalstu investoru padome ir sniegusi informāciju, ka ir ieviesti apmēram 80% no tās priekšlikumiem un pārējie ir ieviešanas procesā, piebilda politiķis.

Taujāts, vai tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNK) ir izteikt ultimāts saistībā ar nepieciešamo reformu veikšanu maksātnespējas jomā, Kučinskis pēc koalīcijas padomes sēdes atbildēja noraidoši. Valdības rīcības plānā ir minētas darbības, kas jāveic ministram, un nav pamata domāt, ka viņš tās nepaveiks, uzskata premjerministrs.

Kā ziņots, Eiropas Komisijas (EK) rekomendācijās norādīts, ka Latvijai vairāk jāuzrauga maksātnespējas administratori. EK brīdina, ka investoru neaizsargātība maksātnespējas procesā var kavēt investīciju piesaisti.

Tieslietu ministrija no savas puses norādījusi, ka pagājušajā gadā panākts būtisks progress maksātnespējas jomā, it īpaši administratoru uzraudzībā, lai nodrošinātu Maksātnespējas likuma regulējuma izmantošanu atbilstoši tā mērķim, kā arī novērstu iespējas to izmantot ļaunprātīgi.