Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Par ekskluzīvo auto kontrabandu CSDD sākta dienesta pārbaude

© f64

Saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas atklāto auto kontrabandu, kurā aizdomās tiek turēti trīs Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbinieki, CSDD sācis dienesta pārbaudi, šodien žurnālistiem pastāstīja CSDD Reģistrācijas daļas priekšnieks Ēriks Piternieks.

Piternieks pastāstīja, ka par notikušo ir sākta dienesta pārbaude, taču, spriežot pēc pašreiz direkcijai pieejamās informācijas, CSDD darbinieki nekādus noteikumus nav pārkāpuši. Viņš gan norādīja ka, iespējams, VID rīcībā ir vēl kāda informācija, kas CSDD rīcībā vēl nav pieejama.

Aizdomās turētie direkcijas darbinieki turpina ieņemt savus amatus, proti, viņi ir galvenie reģistratori Rīgas nodaļā.

Dienesta pārbaudei būs nepieciešams mēnesis.

Jau ziņots, ka VID Muitas policijas atklātā auto kontrabanda radījusi vairāk nekā 220 000 eiro zaudējumus, šodien žurnālistiem sacīja VID Muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš.

Kriminālprocess šajā lietā tika sākts šī gada martā pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas, taču darbs pie šīs lietas tika sākts pagājušā gada augustā. Zaudējumus radīja nenomaksātais pievienotās vērtības nodoklis un muitas nodoklis.

Podiņš sacīja, ka pagaidām lietā figurē 28 automašīnas, bet esot skaidrs, ka to ir daudz vairāk. Kopējais skaits tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

Automašīnas iebraukušas no Krievijas ar Krievijas numuriem un Krievijas tehnisko pasi. Latvijā automašīnām izsniegtas pagaidu numurzīmes uz vienu mēnesi, tikmēr šajā laikā noformēta it kā šo automašīnu pirkšana no fiktīvas Vācijas firmas. Tālāk automašīnas pārsvarā pārdotas Vācijā. Sadarbībā ar Vāciju un Krieviju Latvijas dienesti lems, ko tālāk pasāks ar šīm mašīnām.

Automašīnas tika vestas uz diviem uzņēmumiem Latvijā, kuri pēc tam pārreģistrēti uz citu valstu personām. Uzņēmumi bija saistīti ar mēbeļu un elektropreču tirdzniecību, pamatnodarbe nebija auto tirdzniecība.

Krimināllietā jau ir veiktas 11 kratīšanas, ir septiņi aizdomās turētie, trīs no tiem strādājuši CSDD.