Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Policija īpaši brīdina lauksaimniekus

© F64

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde informē, ka sākoties lauku darbu periodam, iedzīvotāji aizvien vairāk izmanto lauksaimniecības un dārza tehniku. Pēc labi padarīta darba, īpašnieki to bieži vien atstāj nepieskatītu un brīvi pieejamu mājas pagalmos, ārpus mājas pagalmiem, neaizslēgtos šķūņos un citās brīvi pieejamās vietās, ko savā labā izmanto noziedzīgās personas. Ņemot vērā tehnikas salīdzinoši dārgo cenu, to nozogot, tā tiek pārdota par daudz lētāku cenu, kas izdevīga zaglim, kā arī potenciālam pircējam. Zagtā lauksaimniecības un dārza tehnika tiek pārdota gan Latvijā, bet pierobežā zagtā, ārpus Latvijas robežām.

Šeit jāmin pierobežā notikusī zādzība Viesītes novadā Saukas pagastā. Noziedzīgās personas naktī no 26.uz 27.maiju nozaga traktoru “John Deere” un pļaujmašīnu. Lauksaimniecības tehnika bija atstāta netālu no mājas bez uzraudzības.

Policija atgādina iedzīvotājiem ievērot drošības pasākumus un neatstāt dārgo tehniku, kas kļūst par guvumu noziedzīgām personām. Vienlaicīgi, aicina būt vērīgus privātmāju kaimiņus, ziņot par aizdomīgām personām un viņu pārvietošanās transportu un tā numuriem. Zādzības gadījumā, tas veicinās operatīvu noziedznieku aizturēšanu. Policija atgādina, ka zādzības gadījumā nekavējoši jāziņo policijai, zvanot pa tālruni 110.