Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Kampars: Āboltiņai nav laiks aiziet, viņa vēl partijai būs noderīga

© F64

Neskatoties uz kritiku, "Vienotības" līderei Solvitai Āboltiņai nav laiks pilnībā aiziet no partijas, jo viņa politiskajam spēkam vēl būs ļoti noderīga, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda "Vienotības" ģenerālsekretārs, par tuvu Āboltiņas sabiedroto uzskatītais Artis Kampars.

Pēc Kampara vārdiem, Āboltiņa ir spilgta politiķe, kuras pieredze partijas darbā vēl būs ļoti noderīga. Viņas rīcībā varbūt arī esot bijis kas nepieņemams, tomēr kļūdu neesot bijis īpaši daudz, bet sliktais reitings esot vairāk saistāms ar politisko oponentu aktīvu pretdarbību.

Kampars uzskata, ka kopumā mikroklimats partijā esot daudz labāks nekā pusgadu atpakaļ. Pēc viņa vārdiem, cilvēkiem nepatīk, ja politiķi nespēj savā starpā vienoties. Partijai esot jāspēj būt komandai, kas gan nenozīmējot, ka visiem viedokļiem ir jābūt vienādiem un nevarētu pastāvēt viedokļu atšķirības. Kampars uzskata, ka pašlaik šī situācija lielā mērā esot atrisināta.

Politiķis vērtēja, ka "Vienotības" reitinga kritumam bija pamats - to ietekmēja partijas iekšējie kašķi premjera jautājumā, nespēja iekšēji izvēlēties prioritātes. Negatīvas pēdas atstājušas arī vispārējās politiskās tendences, piemēram, populisma pieaugums.

Kamparu ļoti priecē partijas priekšsēdētāja kandidātu debates, kas esot ieguvums partijai, jo ļauj tās biedriem detalizēti iepazīties ar kandidātu piedāvājumu. Viņš atteicās minēt, kurš no kandidātiem pašlaik varētu "būt līderos", vien raksturojot, ka Andris Piebalgs nesot pieredzi, bet Eduards Smiltēns - jaunību un paaudžu maiņu.

"Vienotība" pulcēsies ārkārtas kongresā 4.jūnijā, kurā pārvēlēs partijas vadību.