Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Gaiss šodien var iesilt līdz pat +28 grādiem

© f64.lv

Pēcpusdienā dienvidu rajonos īslaicīgs lietus, iespējams arī negaiss. Pūtīs mērens austrumu/ziemeļaustrumu puses vējš, gaiss iesils no +21 līdz +28 grādiem, bet piekrastē- no +16 līdz +21 grādam, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, maijs noslēgsies ar vasarīgi siltiem laika apstākļiem, gaidāmas pat karstas dienas, bet jūnija sākumā uz dažām dienām mūsu reģionā atkal ieplūdīs vēsāks gaiss.

Brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā kļūs vēl siltāks, lai arī atsevišķos rajonos gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss. Vēl naktī uz sestdienu un svētdienu Vidzemē termometra stabiņš noslīdēs līdz +5...+9 grādu atzīmēm, turpmākās naktīs minimālā gaisa temperatūra jau gaidāma +12...+17 grādu robežās, bet dienas laikā visā Latvijā gaiss iesils līdz +20...+25 grādiem, bet vietām pat līdz +27...+28 grādiem. Nedaudz zemāka gaisa temperatūra gaidāma vien Kurzemē līča piekrastē, jo visā šajā periodā pūtīs austrumu puses vēji. Tuvākajās dienās tie būs lēni līdz mēreni, bet nākamajā nedēļā kļūs brāzmaināki.