Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Liepājniekus aicina uzmanīties no blēdīgām ratiņu stūmējām

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Kāda sieviete sociālajā tīklā facebook brīdina autovadītājus. Viņa novērojusi, ka Liepājā uzradušā divas sievietes ar bērnu ratiņiem, kuras nogaidot un redzot labas mašīnas, iet pāri gājēju pārejai, piefiksējot mašīnas numuru. Ieraksta autore autovadītājiem norāda, ka pēc tam pie savām durvīm autovadītāji var gaidīt policiju, jo sievietes paziņo policijai, ka bērnu ratiņiem ticis uzbraukts, šoferis aizbēdzis no notikumu vietas.

Sieviete savā brīdinājumā arī iesaka : “Ar viņām vēl ir kopā divi vai vairāki vīrieši, kuri it kā ir liecinieki. Obligāti braucot slēdzam iekšā videoreģistratorus!”

Portāls liepājniekiem.lv noskaidrojis, ka pēdējo nedēļu laikā Liepājas policijas iecirknī ir reģistrēts viens aprakstītajam gadījumam līdzīgs notikums. 23.maijā pulksten 16.25 Liepājas iecirknī saņemta telefoniska informācija, ka Liepājā, Jūrmalas un Dzintaru ielas krustojumā, kāds pagaidām nenoskaidrots vīrietis, braucot ar automašīnu “Mitsubishi Pajero” esot aizķēris kādas sievietes stumtus bērna ratiņus un no notikuma vietas aizbraucis. “Zvanītāja apgalvoja, ka notikušajam ir liecinieki,” stāsta policijas pārstāve.

“Policijas darbinieki noskaidroja automašīnas vadītāja personību un uzklausīja viņa liecību par notikušo. Vīrietis stāsta, ka pie gājēju pārejas apturējis mašīnu, lai ļautu šķērsot ielu divām sievietēm ar bērnu ratiņiem. Automašīna turpināja kustību tikai tad, kad gājēji ielas braucamo daļu bija šķērsojuši, un bērna rati netika aizķerti.”

Šofera vārdus apliecina arī viņa automašīnā ievietotā videreģistratora ieraksts. Policija par notikušo ir atteikusies uzsākt administratīvās lietvedības procesu, jo sākotnēji sniegtā informācija par negadījumu nav apstiprinājusies, vēsta liepājniekiem.lv.

Policijas pārstāve piekrīt, ka patiesībā situācijās, ja uzdarbojas ļaunprāši, autovadītājs ir bezspēcīgs.

Policija autovadītājiem iesaka, pirmkārt, satiksmē būt divkārt un pat trīskārt uzmanīgiem. Otrkārt, ja vien tas iespējams, aprīkot spēkratus ar videoreģistratoriem, norāda liepājniekiem.lv.

Policija skaidro, ka strīdīgās situācijās ņem vērā videoreģistratora ierakstus. Neatkarīgi no tā, vai videoreģistrators ir reģistrēts vai arī ne.