Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Premjers: Valdība un ārvalstu investori vienisprātis par darbiem ekonomikas attīstīšanā

© F64

Valdībai un ārvalstu investoriem ir kopīgs redzējums par Latvijas ekonomikas attīstību, šodien pēc valdības pārstāvju diskusijas ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) biedriem žurnālistiem atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (V).

Premjers uzsvēra, ka šodienas diskusijās ar ārvalstu investoriem iezīmējies kopīgs redzējums un sapratne par darāmajiem darbiem - ēnu ekonomikas apkarošana, tiesiskums u.c.

"Visi šie darbi ir ierakstīti valdības rīcības plānā, bet vēl ir nepieciešamas laiks to īstenošanai. Cerams, pēc gada valdība būs panākusi progresu visās jomās," uzsvēra Kučinskis.

Viņš arī norādīja, ka šo jautājumu risināšanā valdībai ir nepieciešami partneri, kas bieži palīdz valdībai saskatīt nepamanītas problēmas.

"ĀIPL ir labi palīgi uzņēmējdarbības vides temperatūras nomērīšanā, īpaši izceļot tādas jomas kā tiesiskums, ēnu ekonomika u.c. Valdībai arī ir svarīga sadarbība ar lielajiem ražotājiem, lai saprastu, kā uzņēmējdarbības vide ļauj uzņēmumiem attīstīties," piebilda premjers.

Kučinskis informēja, ka valdības pārstāvji ar ārvalstu investoriem tiksies biežāk nekā reizi gadā un jau nākammēnes notiks diskusija par ēnu ekonomiku. "Esam saņēmuši ĀIPL ieteikumus ēnu ekonomikas mazināšanai. Strādāsim, lai pēc gada varētu izmērīt, kā Latvija kopumā attīstījusies un cik uzņēmējdarbības vide kļuvusi pievilcīga investoriem," norādīja Kučinskis.

Savukārt ĀIPL goda priekšsēdētājs, "PricewaterhouseCoopers UK" partneris Stīvens Oldfīlds augstu vērtēja ārvalstu investoru sadarbības formu ar valdību. Viņš arī piebilda, ka nākamā diskusija ar valdības pārstāvjiem būs par ēnu ekonomikas mazināšanu. Oldfīlda ieskatā, ēnu ekonomikas mazināšanā svarīgākais ir politiskā griba, kā arī jānodrošina, ka šī politiskā griba tiek īstenota.