Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

VID ģenerāldirektore noskumusi par sabiedrības negatīvo attieksmi pret dienestu

© f64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ināru Pētersoni apbēdina sabiedrības negatīvā attieksme pret VID.

Intervijā Latvijas Radio Pētersone skaidroja, ka spiediens un nomelnošanas kampaņa pret VID esot novērojama galvenokārt sociālajos tīklos. Savukārt politisko spiedienu viņa līdz šim neesot izjutusi.

Pētersone atzina, ka nerunā par tiem gadījumiem, kad par VID darbinieku iespējamo negodprātību tika ziņots medijos, bet gan par kopējo attieksmi pret dienestu.

Viņasprāt, klientu un sabiedrības attieksme pret VID esot nekorekta, pār dienesta darbiniekiem tiekot izgāztas dusmas par visu nepadarīto valsts pārvaldē. Savukārt uz komersantu pārmetumiem par konkrētām lietām VID nevarot atbildēt, jo dienestam tas esot liegts.

Kā ziņots, ceturtdien pēc Pētersones iniciatīvas notika viņas tikšanās ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS). Neoficiāla informācija liecināja, ka tikšanās laikā VID vadītāja plānoja iesniegt atlūgumu. Pēc tikšanās, kas ilga pusotru stundu, Pētersone žurnālistus informēja, ka atkāpties pagaidām neplānojot. "Neizslēdzu iespēju, ka es varētu iesniegt atlūgumu, bet šobrīd es to neesmu izdarījusi," uzsvēra VID vadītāja.

"Patlaban no dažādām pusēm tiek izdarīts spiediens uz VID un Pētersoni, kas ir tieši saistīts ar VID uzsāktajām darbībām - darbinieku rotāciju iestādē. Mēģināsim noskaidrot, no kuras puses pūš vējš, un domāsim, kā ar to tikt galā," sacīja Reizniece-Ozola.

Ministre uzsvēra, ka VID sakārtošanas darbi turpināsies, kas nozīmē, ka arī nomelnošana varētu tikt turpināta. "Jebkuri centieni likt šķēršļus VID sakārtošanā nebūs veiksmīgi. Pētersonei ir spēks, motivācija un atbalsts turpināt darbu," uzsvēra finanšu ministre.

Savukārt VID vadītāja stāstīja, ka pēdējos četros mēnešos, kopš sākta VID sakārtošana, viņa strādā pastiprinātos spriedzes apstākļos. Pētersone atzina, ka viņa ir apsvērusi - palikt amatā vai nē, tomēr šodien viņa nenāca pie finanšu ministres ar domu atkāpties.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā

Turpinājumu lasi nākamajā lapā