Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Patiesība noskaidrojas pamazām

© Ekrānšāviņš

Latvijas Investīciju un attīstība aģentūru (LIAA) ir satraukusi kļūdaina Neatkarīgajā publicēta informācija, attēlā (ekrānšāviņš no TV3 raidījuma Nekā personīga) redzamo trešo kungu no kreisās nodēvējot par pašreizējo Ventbunkera valdes priekšsēdētāju Alvi Hāzi. Patiesībā tas esot LIAA Investīciju projektu departamenta direktors Ivars Ērkšķis, Neatkarīgo informēja LIAA sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vineta Vilistere.

I. Ērkšķim tajā dienā ir bijusi tikšanās Satiksmes ministrijā, bet viņš nav bijis kopā ar pārējiem attēlā redzamajiem četriem kungiem un tikai sagadīšanās dēļ ministriju atstājis kopā ar viņiem. Līdz ar to Nekā personīga kadrā tieši blakus Ventbunkera nu jau bijušajam valdes loceklim Edgaram Ciniņam viņš esot trāpījies pavisam nejauši.

Jāatgādina, ka sākotnēji Nekā personīga, bet pēc tam arī Neatkarīgo ieinteresēja, pie kā tad Satiksmes ministrijā devās attēlā redzamā kompānija (no kreisās - airBaltic padomes loceklis Kaspars Briškens, tobrīd Ventbunkera valdes loceklis E. Ciniņš, kā tagad izrādās - I. Ērkšķis, LIAA šefs Andris Ozols un kāds joprojām neatpazīts kungs). Patiesības noskaidrošana ir apgrūtināta vairāku iemeslu dēļ - attēlā redzamais filmēts pirms vairākiem mēnešiem (februārī), tobrīd satiksmes ministra pienākumu pildītājs bija iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kura pamata darbavieta bija Iekšlietu ministrija. Turklāt, pēc Neatkarīgās rīcībā esošas informācijas, vismaz dažiem no attēlā redzamajiem kungiem Satiksmes ministrijas caurlaižu režīmu palīdzēja pārvarēt ministra sekretāre, nereģistrējot viņu vārdus.