Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko norišu apskats.

FKTK SODA ABLV: Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pēc aktīviem otrai lielākajai Latvijas bankai AS "ABLV Bank" piemērojusi 3 166 682 eiro soda naudu par komisijas pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem. FKTK arī izteikusi brīdinājumu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomu atbildīgajam bankas valdes loceklim Aleksandram Pāžem, teikts FKTK paziņojumā medijiem.

HOMBURG PRET LATVIJU: Nekustamā īpašuma Rīgā, Priedaines ielā 20, attīstītāja SIA "Homburg Zolitude" īpašnieks Nīderlandes investīciju fonds "Homburg Eastern European Fund B.V.", kas pārstāv 800 Nīderlandes privātos investorus/pensionārus, iesniedzis Valsts kancelejā brīdinājumu par ārvalstu investora prasību pret Latviju un strīda nodošanu izskatīšanai Starptautiskajā ieguldījumu strīdu izskatīšanas centrā. Prasījuma kopējā summa pēc šī brīža aplēsēm ir 11 763 899 eiro.


EK PIEPRASA GROZĪT TIESĪBU AKTUS: Eiropas Komisija (EK) oficiāli pieprasījusi, lai Bulgārija, Ungārija, Latvija, Lietuva un Slovākija grozītu tiesību aktus par lauksaimniecības zemes iegādi, pamatojoties uz to, ka tajos pārkāpts princips par kapitāla brīvu apriti un brīvību veikt uzņēmējdarbību, pretējā gadījumā EK var pieņemt lēmumu vērsties pret šīm dalībvalstīm Eiropas Savienības (ES) Tiesā.


AFGANISTĀNAS PILSONIM - BĒGĻA STATUSS: Administratīvā rajona tiesa maijā, pretēji Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) lēmumam, piešķīrusi bēgļa statusu kādam Afganistānas pilsonim, kuru mēģinājis savervēt grupējums "Taliban", liecina publiski pieejamais spriedums. Valsts robežsardzē pagājušā gada septembrī saņemts kāda Afganistānas pilsoņa iesniegums par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu Latvijā.


SANKCIJAS TIKS PAGARINĀTAS: Krievijai piemērotās sankcijas jūnijā, visticamāk, tiks pagarinātas, intervijā "Latvijas Radio" sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V). "Šobrīd pēc visa, ko esot NATO un Eiropas Savienības ārlietu ministru sanāksmēs, esmu dzirdējis, [var spriest, ka] pēc būtības šo sankciju pagarināšanu atbalstīs visi," teica ministrs.


ATROD ATLŪZAS: Ziņu aģentūra "Reuters" informē, ka Indijas okeāna krastā izskalotas trīs atlūzas, kas, iespējams, pieder 2014.gadā pazudušajai "Malaysia Airlines" lidmašīnai. Austrālijas transporta lietu ministrs pastāstījis, ka divas no atlūzām atrastas Indijas okeāna krastā Maurīcija, savukārt trešā Mozambikā. Pēc viņa teiktā jau tuvākajā laikā notiks atlūzu apskate un vērtēšana un tad tiks ziņots, vai tās patiesi ir "Malaysia Airlines" lidmašīnas.