Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

UZMANĪBU: Paziņojums Latvijas autovadītājiem

© f64.lv

Valsts autoceļu tīklā ir atsākti remontdarbi un turpinās bedru remonts, tāpēc ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem un garāku ceļā pavadīto laiku.

Noteiktās diennakts stundās remontdarbu laikā ir slēgta satiksme pār Ķeguma HES tiltu. Aktuālā informācija, vai tilts ir atvērts vai slēgts, ir apskatāma tiešsaistē Latvenergo tīmekļa vietnē.

Savukārt paša autoceļa būvdarbi notiek uz pieejām Pļaviņu HES (P87) un tuneļa brauktuvē. Satiksme tur tiek regulēta ar luksoforiem, un paredzamais objekta šķērsošanas laiks ir 20 minūtes.

Būvdarbi ir sākušies uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Rubenes līdz Mellupes tiltam. No Rubenes līdz Valmierai ir trīs luksoforu posmi, bet tālāk līdz Mellupes tiltam ierobežojumu nav. Paredzamais objekta šķērsošanas laiks pārsniedz pusstundu.

Vēršam uzmanību, ka ir atsākti būvdarbi uz autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) (A12) posmā no Greiškāniem līdz dzelzceļa pārbrauktuvei, kur divos posmos satiksme tiek regulēta ar luksoforiem, un autovadītājiem ir jārēķinās ar papildu pusstundu.

Trijos posmos turpinās būvdarbi uz Rēzeknes-Daugavpils ceļa (A13): pie Maltas, kur būtisku satiksmes ierobežojumu nav, no Špoģiem līdz Daugavpilij, kur satiksmi vienā posmā regulē satiksmes organizatori un 20 km garo posmu var šķērsot aptuveni 45 minūtēs, kā arī pirms Lietuvas robežas, kur ieviesti četri luksoforu posmi un paredzamais objekta šķērsošanas laiks pārsniedz pusstundu.

Būvdarbi turpinās uz Liepājas šosejas (A9) posmā no Lielupes tilta līdz Tukuma-Jelgavas krustam un paša tilta. Luksofori ir uz Lielupes tilta un vēl trīs posmos.

Vēl būvdarbi notiek uz Tallinas šosejas (A1) posmā no Salacgrīvas līdz Ainažiem un Vecpiebalgas ceļā (P30). Savukārt Klaipēdas šosejas (A11) posmā no Nīcas līdz Rucavai jārēķinās ar trim luksoforu posmiem, kā arī papildu pusstundu ceļā. Šo ceļa posmu iespējams apbraukt pa autoceļu Rucava-Bārta-Dubeņi-Grobiņa (P113).

Seguma atjaunošanas notiek autoceļa Rīgas HES-Jaunjelgava (P85) posmā no Ķeguma Jaunjelgavas virzienā. Lai šķērsotu sešus luksoforu posmus, jārēķinās ar pusstundu. Papildu pusstunda būs nepieciešama, arī dodoties no Vecumniekiem Neretas virzienā (P73), kur Valles apkārtnē notiek remontdarbi 13 km garā posmā ar sešiem luksoforu pāriem.