Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Mūrniece: Valstij un baznīcai ir jāiestājas par vienotu Eiropu

© F64

Valstij un baznīcai pašlaik ir svarīgi iestāties par stipru un vienotu Eiropu, šodien vizītes laikā Gruzijā, tiekoties ar šīs valsts pareizticīgo baznīcas patriarhu Iliju II, pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

"Mēs zinām, ka Gruzijā augstu tiek godātas kristīgās vērtības, un lielā mērā par to jāpateicas arī jūsu personīgajam ieguldījumam. Gruzijas tautai jūs esat gan garīgais līderis, gan autoritāte, kuras viedoklī cilvēki ieklausās, pieņemot valstij un tautai svarīgus lēmumus," sarunā ar Gruzijas pareizticīgo baznīcas patriarhu teica Mūrniece, izsakot pateicību par iespēju satikties. Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, īpaši Mūrniece atzīmēja patriarha atbalstu, uzsverot Gruzijas piederību Eiropas vērtību telpai.

Saeimas priekšsēdētāja sarunā pastāstīja, ka arī Latvijā kristīgās vērtības ir daļa no mūsu identitātes un valsts un baznīcas sadarbība ir ļoti laba. Latvijā ir dziļas ekumēnisma tradīcijas, ko apliecina arī kristīgo konfesiju kopīgie dievkalpojumi mūsu valstij nozīmīgos svētkos un gadadienās. Mūrniece vērsa uzmanību, ka arī Latvijas himna sākas ar lūgšanu - "Dievs, svētī Latviju!".

"Īpaši būtisks baznīcas atbalsts ir brīžos, kad nācijas sastopas ar problēmām, kā rezultātā var tikt apdraudēts to miers un brīvība. Tieši paļāvība uz Dievu un kristīgajām vērtībām ļauj cilvēkiem saglabāt morālo spēku un ticību nākotnei. Gan Latvijas, gan Gruzijas cilvēki zina, ka tieši baznīca sarežģītos laiku griežos ir ļāvusi mums būt stipriem," uzsvēra Mūrniece.

Arī pašlaik Eiropa sastopas ar daudziem izaicinājumiem, tādēļ aizvien lielāka loma un nozīme ir kristīgo konfesiju atbalstam, īpaši domājot par sabiedrības saliedēšanu sarežģītās situācijās, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.