Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Glābēji atbrīvo bērnu, kurš netīšam ieslēdzas automašīnā

© facebook

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.maija plkst. 6.30 līdz 26.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 49 izsaukumus, no kuriem 24 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Ilūkstes ielā Rīgā, kur apmēram divus gadus vecs bērns bija netīšām ieslēdzies automašīnā, bet atslēgas atradās iekšpusē. Ugunsdzēsēji glābēji automašīnas durvis atvēra un bērnu nodeva vecākiem. Savukārt vakarpusē ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Ventspils novada Ances pagastā, kur apmēram 66 gadus veca sieviete bija apmaldījusies mežā. Ar iedzīvotāju palīdzību sieviete tika atrasta un nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Līdztekus vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās palīgā vairākiem nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem -Liepājā atbrīvots kādas dzīvojamās mājas kāpņu telpas logā esošajā tīklā sapinies putns, Baldones novadā notverta dzīvojamās mājas pagalmā iemaldījusies čūska, kas tika palaista brīvībā mežā, Daugavpils novadā atbrīvots aiz zara aizķēries gulbis, bet Rīgā no koka nocelts kaķis un atbrīvots caurulē ielīdis un iesprūdis ezis.

Attiecībā uz ugunsgrēkiem, vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, elektrības vadi, sliežu gulšņi, sēru vainagi, krūmi, koka dēļi, koks, elektrolīnijas balsts, meža zemsedze, sadzīves mantas, skapis, trīs vieglās automašīnas, dārza māja, neapsaimniekota ēka, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Viens no platības ziņā lielākajiem ugunsgrēkiem bija izcēlies Atpūtas ielā Cēsīs, kur divstāvu dzīvojamai mājai dega jumta konstrukcijas 30m2 platībā. izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 10.27 un plkst. 11.08 ugunsgrēks tika likvidēts.