Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Bite ceļ tarifus investīciju dēļ

© Tabula

1. jūlijā daļu Bites klientu skars tarifu paaugstinājums. Bite Latvija vadītājs Freds Renčaks apgalvo, ka, pat neskatoties uz tarifu kāpumu, Bites piedāvājums joprojām būšot izdevīgais Latvijā. Latvijas mobilais telefons (LMT) savu pakalpojumu cenas pagaidām paaugstināt negrasās, savukārt Tele2 savus nākotnes plānus par iespējamām tarifu izmaiņām neatklāj.

Lai sagatavotos augošajām klientu vajadzībām, Bite sava tīkla attīstībā tuvāko divu gadu laikā plāno ieguldīt 20 miljonus eiro, bet līdz 2020. gadam - 45 miljonus eiro. Lai nodrošinātu klientus ar jaunākajām tehnoloģijām, Bite panākusi vienošanās ar vadošo tīkla tehnoloģiju izstrādātāju Huawei par sadarbību 5G izveidē. Augošās investīcijas prasa līdzekļus, tāpēc Bite pārskata pēcapmaksas tarifu plānu cenas, pievienojot ikmēneša maksai 0,87 eiro. Tiem Bites klientiem, kuri pēcapmaksā joprojām lieto tarifu plānu Bite 1, sadārdzinājums mērāms 44%, jo mēneša maksa šiem klientiem pieaugs no 1,99 eiro uz 2,86 eiro. Savukārt tiem, kas lieto tarifu plānu Ģimene, - 5% apmērā (no 16,80 eiro uz 17,67 eiro mēnesī). Tiesa, tarifu kāpums attieksies tikai uz pēcmaksas tarifiem telefonā, un tas neskars priekšapmaksas kartes lietotājus un citus Bites pakalpojumus, piemēram, mājas interneta izmantotājus. Turklāt pamattarifu paaugstinājumu Bite realizējusi pirmo reizi savu 11 gadu pastāvēšanas vēsturē, apliecināja Bites speciālisti. Viņi noliedza, ka tarifu izmaiņas būtu radījusi EK prasība par viesabonēšanas cenu samazinājumu.

«Plānotās izmaiņas saglabās Biti kā lielisku izvēli Latvijas telekomunikāciju tirgū, ja svarīgi ir abi - gan cena, gan kvalitāte, kā arī palīdzēs sniegt aizvien vairāk jaunu un unikālu produktu jau tuvākajā laikā. Pirmie jaunumi gaidāmi pavisam drīz - jau šajā rudenī,» sola F. Renčaks.

Atšķirībā no tiem pakalpojumu sniedzējiem, kas par cenu kāpumu klusē, cik ilgi vien var, Bite izvēlējusies citu taktiku - par gaidāmām izmaiņām paši paziņoja presei un katram klientam nosūtīja skaidrojošu vēstuli, kurā aicina uz tikšanos klātienē pie alus vai kvasa kausa 31. maija pēcpusdienā Rīgā, Andalūzijas sunī, ja kāds no klientiem vēlas gaidāmas izmaiņas apspriest klātienē. Tie klienti, kurus tomēr neapmierinās plānotās izmaiņas, varēs 30 dienu laikā lauzt esošo līgumu ar Biti bez soda sankcijām un doties pie kāda no konkurentiem.

LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis Neatkarīgajai uzsvēra, ka LMT tīkla attīstībā investē katru gadu vismaz 20 miljonus eiro, kopumā vidēji gadā ieguldot divreiz lielāku summu nekā abi pārējie nozares pārstāvji kopā. «Tas ļāvis mūsu klientiem būt pirmajiem, kuri izmēģina un lieto jaunākās tehnoloģijas. Tā, piemēram, vairāk nekā gadu LMT klienti bija vienīgie, kuriem bija pieejams ātrgaitas internets 4G. Savukārt LMT pieslēguma Brīvība cena palikusi nemainīga jau četrus gadus kopš ieviešanas, un šobrīd nav plānota cenu celšana,» solīja I. Pūķis.

Tele2 savus plānus par iespējamām tarifu izmaiņām Neatkarīgajai neatklāja. Taču jāatgādina, ka šis mobilo sakaru operators jau pirms diviem gadiem paaugstināja savu pakalpojumu cenas.