Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Darba devēji NVA rīkotajam skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumam pieteikuši 5252 darba vietas

© f64

Darba devēji Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkotajam skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumam pieteikuši 5252 darba vietas, kas ir krietni vairāk, nekā valsts plāno finansēt.

Kā aģentūru LETA informēja NVA, līdz šodienai NVA filiālēs ir apstiprināti 369 darba devēju pieteikumi 3888 darba vietu izveidei skolēniem vasaras brīvlaikā. Savukārt kopumā 475 darba devēji ir pieteikuši 5252 darba vietas skolēniem, lai gan šogad vasaras nodarbinātības pasākumā NVA plāno iesaistīt 4128 skolēnus. Tāpat kopumā šogad darbam vasarā reģistrējušies jau 9862 skolēni.

Darba devēju pieteikšanās ir noslēgusies 26 no 28 NVA filiālēm. Pagaidām darba vietas vēl var pieteikt NVA filiālēs Gulbenē un Jelgavā.

NVA vasaras nodarbinātības pasākumā var piedalīties skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem ieskaitot, kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Skolēnu nodarbinātības pasākums vasaras brīvlaikā tiks īstenots no 1.jūnija līdz 31.augustam. Skolēnu pieteikumu elektroniska reģistrācija dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā šogad notiek līdz 16.augustam. Visi skolēni, kas vēlēsies piereģistrēties dalībai pasākumā, to varēs izdarīt.