Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

MEDIĶUS APSŪDZ KORUPCIJĀ: Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis sākt kriminālvajāšanu pret septiņiem Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas medicīnas darbiniekiem par prettiesiku labumu ņemšanu no pacientiem.Lieta tika sākta 2015.gadā. Kriminālvajāšanu rosināts sākt pret VSIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" Diagnostiskās radioloģijas centra stacionāra "Latvijas onkoloģijas centrs" un Diagnostiskās radioloģijas centra stacionāra "Gaiļezers" diagnostisko radioloģijas nodaļu darbiniekiem par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

INTERNĀTSKOLU UZTURĒŠANA: Lai ietaupītu līdzekļus pedagogu atalgojuma palielināšanai, arī sporta ievirzes izglītībai un augstākajai izglītībai, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) varētu atteikties no izglītībai neraksturīgu funkciju finansēšanas, tostarp internātskolu uzturēšanas, šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē norādīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

SAVČENKO ATBRĪVOŠANA: Šodien atbrīvotā ukraiņu pilote Nadija Savčenko apmaiņas rezultātā atgriezusies Ukrainā. Ar basām kājām izkāpjot no lidmašīnas, sanākušajam pūlim Savčenko paziņoja, ka beidzot ir brīva.

TELEKOMUNIKĀCIJU OPERATORS CELS CENAS: No 1.jūlija visu telekomunikāciju operatora "Bite" tarifu plānu cenas tiks celtas par 0,87 eiro, šodien informēja "Bites" valdes priekšsēdētājs Freds Renčaks.

CEĻU SATIKSMES NEGADĪJUMOS CIEŠ BĒRNI: Maijā notikušie ceļu satiksmes negadījumi iezīmējuši ļoti nepatīkamu ainu bērnu drošībai. Pēdējo četru dienu laikā vien ceļu satiksmes negadījumos cietuši 14 bērni vecumā līdz 14 gadiem, tādēļ Valsts policija vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka, sākoties vasarai, bērni un jaunieši daudz vairāk laika pavada ārā, tādēļ aicina braukt uzmanīgi. Tāpat bērnu vecāki aicināti ar savām atvasēm pārrunāt drošības jautājumus, ziņo Valsts policija.