Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Sākusies pieteikšanās "Olimpiskai dienai 2016"

© F64

Latvijā "Olimpiskā diena 2016" šogad notiks 23.septembrī. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicina līdz šā gada 20.jūnijam pašvaldību sporta dzīves vadītājus un reģionālos Olimpiskos centrus pieteikties pasākuma organizēšanai.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicina visu valstu nacionālās Olimpiskās komitejas organizēt "Olimpisko dienu", popularizējot nezūdošās sporta vērtības - draudzību, cieņu un izcilību.

"Šogad "Olimpiskās dienas 2016" devīze Latvijā ir "Padod bumbu!" un tā ir veltīta Olimpiskā sporta veida - volejbola popularizēšanai", akcentē LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers. "Volejbols Latvijā vienmēr ir bijis populārs sporta veids, kas vienmēr ir lepojies ar augstiem sportiskiem sasniegumiem un izciliem sportistiem, īpaši pēc 2012.gada Londonas Olimpiskajām spēlēm, kurās pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš izcīnīja Olimpiskās bronzas medaļas."

Pēc iepriekšējo gadu veiksmīgi aizvadītajiem "Olimpiskās dienas" pasākumiem un pašvaldību pieaugošās intereses, organizētāji šogad prognozē, ka dalībnieku skaits turpinās pieaugt. "Olimpiskā diena 2015" vienkopus pulcēja un rīta vingrošanā piedalījās 100 350 skolēnu 348 norises vietās visā Latvijā, kas bija jauns pasākuma apmeklētāju rekords.

Vienlaicīgi visās Latvijas "Olimpiskās dienas 2016" norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Izglītības iestāžu audzēkņi iepazīsies ar volejbolu un tā spēles noteikumiem, piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī radošajos konkursos. Papildus vienojošajiem pasākumiem, organizētāji "Olimpiskās dienas 2016" norises vietās tiek aicināti izstrādāt savu individuālo pasākumu programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas.

"Olimpskās dienas 2016" pasākumi būs bez maksas un visiem dalībniekiem tiks pasniegti SOK 2016.gada sertifikāti, bet viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņems LOK speciālbalvas.

Ar "Olimpiskās dienas 2016" sarīkošanas nolikumu var iepazīties LOK mājaslapā internetā www.olimpiade.lv, sadaļā "Olimpiskā diena".