Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskis par Pētersoni: Cilvēciski var saprast - viņai šobrīd ir visgrūtāk, viņa izjūt spiedienu

© SCANPIX

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektorei Inārai Pētersonei būtu jāturpina darbs, pārliecināts Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Cilvēciski var saprast, ka viņai šobrīd ir visgrūtāk. Viņa nenoliedzami izjūt spiedienu un domāju, ka nav jāmeklē no kurienes. Viņa godprātīgi pilda savu darbu un ir gatava pārmaiņām dienestā," LNT raidījumā "900 sekundes" pauda premjers, piebilstot, ka cer, ka Pētersone izturēs spiedienu un neatstās sākto "cīņu" pusceļā.

"Uzskatu, ka tie būtu ļoti lieli sarežģījumi, ja Pētersones kundze neizturētu šo spiedienu un padotos, es būtu gatavs palīdzēt," pauda Kučinskis.

Viņš sacīja, ka Finanšu ministrija rīt, 26.maijā, plānojusi sarunu ar Pētersoni. Pēc tam ar VID vadītāju varētu tikties arī pats Kučinskis.

Kā ziņots, Pētersone neizslēdz iespēju pamest darbu VID.

Intervijā laikrakstā "Latvijas Avīze", runājot par pagājušajā nedēļā izplatīto anonīmo vēstuli, kurā vēstīts par Pētersones ģimenes īpašumiem, viņa atgādina vēstulē teikto, ka šādi materiāli būs tikai sākums. "Es ar to rēķinos. Vienlaikus apsveru iespēju dzīvē arī darīt kaut ko citu un ļaut kādam citam šo tik vieglo kuģi pastūrēt. Trīs gadi šajā medus maizē ir daudz, un to var saprast tikai tie, kuri kaut ko tādu ir darījuši," saka Pētersone.

Tāpat Pētersone intervijā norāda, ka ir bijuši mēģinājumi ietekmēt viņas lēmumus saistībā ar darbinieku pārcelšanu citā darbā.

LETA jau ziņoja, ka nezināma persona vai personu grupa mēģina īstenot Pētersones nomelnošanas kampaņu. Pētersone aģentūrai LETA norādīja, ka saista šo kampaņu ar cilvēkiem, kuriem VID notiekošās pārmaiņas traucē turpināt iepriekš darīto.

Jau ziņots, ka kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus. Amatos VID struktūrās paredzēts pārcelt 34 darbiniekus, bet pieci pārcelti uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi.