Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

PA 11.STĀVA LOGU IZKRĪT PACIENTS: Pa Rīgas Austrumu slimnīcas 11. stāva logu pirmdienas, 23. maija, vakarā izkritis pacients. Šo informāciju ir apstiprinājis Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučinis. Tāpat tiek ziņots - policijā šobrīd par šo notikumu ir uzsākts kriminālprocess, tomēr noziedzīgs nodarījums patlaban netiek saskatīts.

PERIPETIJAS GODU NEDARA: Peripetijas ap Stambulas konvenciju nedarīja godu Latvijai, turklāt veids, kā par to tika spriests, nav labā prakse, tā intervijā Latvijas Radio raidījumam "Krustpunktā" atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"EGYPTAIR" LIDMAŠĪNAS KATASTROFA: Pēc Ēģiptes tiesu medicīnas ekspertu domām avarējušās "EgyptAir" pasažieru mirstīgās atliekas norāda uz to, ka lidmašīnā noticis sprādziens. "The Telegraph" norāda, ka Ēģiptes izmeklēšanas komisijas loceklis, kas vēlējās palikt anonīms informējis, ka šobrīd pasažieru mirstīgās atliekas nogādātas morgā. Tām tiks veiktas DNS analīzes.

DĀRGĀ "RĪDZINIEKA KARTE": No 1.jūlija, samaksājot 775 eiro, "Rīdzinieka karti" varēs iegādāties ikviens, kurš to vēlēsies, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas vai piederošā īpašuma adreses, šodien lēma Rīgas dome.

KRIEVIJAS REKOMENDĀCIJAS LATVIJAI: ANO Cilvēktiesību padomes Vispārējā periodiskā pārskata darba grupas 24.sesijā Krievija rekomendējusi Latvijai pārskatīt Valsts valodas likumu, liecina Vispārējā periodiskā pārskata darba grupas ziņojuma projekts. Sadaļā par rekomendācijām, kurām Latvija nepauda atbalstu, vērsta uzmanība uz Paragvajas izteikto aicinājumu īstenot politikas, kas garantē lingvistisko minoritāšu pārstāvjiem visas cilvēktiesības, tostarp pārskatot Valsts valodas likumu un atceļot tos pantus, kas varētu vājināt viņu tiesības.