Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Drošības policija Lipmana izteikumus vērtē kā provokatīvus

© F64

Drošības policija (DP) ir iepazinusies ar Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Kirova Lipmana interviju portālam "sportfakt.ru" un tās vērtējumā personas izteikumi ir provokatīvi un neveicina sabiedrības saliedētību.

Kā aģentūrai LETA norādīja DP preses sekretāre Līga Pētersone, vienlaikus Satversmes 100.pants ikvienam garantē tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus un aizliedz cenzūru. Minētās Satversmē garantētās tiesības nav absolūtas, tomēr konkrētajā gadījumā paustajā viedoklī nav saskatāmas nacionālā naida izraisīšanas pazīmes, skaidro DP.

Iepriekšējā nedēļā portāla "Sportfakt.ru" publicētajā intervijā Lipmans dalījās pārdomās par latviešiem, izsakoties, "ja es nebūtu ebrejs, bet latvietis, viņi mani nēsātu uz rokām".

Šī intervija izpelnījās plašu publicitāti arī Latvijā, izraisot pretrunīgu attieksmi pret Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu. Tiesa, federācija skaidro, ka tās vadītāja izteikumi ir pārprasti un neesot patiesi.

Balstoties uz portāla publicēto interviju, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pirmdien publiskā paziņojumā pauda uzskatu, ka LHF prezidenta izteiktie apgalvojumi neatbilst patiesībai un nodara kaitējumu Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem, kā arī Latvijas, Izraēlas, Krievijas un citu valstu attiecībām.

Rīgas kluba vadība aicināja izvērtēt, vai Lipmana intervijā pateiktais nesatur nacionālā naida kurināšanas pazīmes.

"Kā tagad K.Lipmans pēc saviem sabiedrību aizskarošajiem apgalvojumiem domā turpmāk pildīt Latvijas sabiedrības uzticētos pienākumus Latvijas Hokeja federācijā un skatīties cilvēkiem acīs?" bija teikts AS "Dinamo Rīga" paziņojumā.