Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Smagajā avārijā cietušie bērni braukuši ar skolotāju un nebija piesprādzējušies

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Vakar Jelgavas novada Valgundes pagastā notikušajā negadījumā cietušos bērnus vedusi skolotāja. Trīs no bērniem, kas sēdējuši auto aizmugurējā sēdeklī, nebija piesprādzējušies, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

LETA jau vēstīja, ka uz vietējas nozīmes ceļa 1976.gadā dzimusi sieviete nav tikusi galā ar automašīnas "Audi A3" vadību - tā nobraukusi no ceļa, iebraukusi grāvī un apgāzusies uz jumta. Negadījumā traumas guvusi automašīnas vadītāja, kā arī pasažieri - trīs 2009.gadā dzimušas meitenes un 2009.gadā dzimis zēns.

Sietniece informēja, ka visi braukuši no pasākuma vietējā Kalnciema vidusskolā. Policija vēl izmeklē notikušo, taču pieļauj, ka ātrums, ar ko braukusi sieviete, nav bijis pārkāpts. "Bērns, kas sēdējis priekšā, bija piesprādzējies, bet aizmugurē sēdošie - nē. Drošības jostu lietošana ir noteikta likumā un pasargā automašīnā esošos," atgādināja policijas pārstāve.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Zemgales reģionālā centra vadītāja p.i. Kristians Galanders aģentūrai LETA atklāja, ka visi cietušie nogādāti uz slimnīcu. Sieviete guvusi galvas traumu, sešgadīgs puika - kājas traumu, septiņgadīgā meitene ārstniecības iestādē nogādāta ar aizdomām par mugurkaula traumu, galvas un mugurkaula trauma bija arī sešus gadus vecai meitenei, bet vēl viena sešgadniece traumējusi kāju.

Jelgavas slimnīcas vadītāja vietniece Solveiga Ābola pastāstīja, ka visiem cietušajiem veikti nepieciešamie izmeklējumi, un atklājies, ka traumas nav smagas, tāpēc stacionēšana nebija nepieciešama. Viņiem sniegts atbalsts, jo avārijā iesaistītie bija stresa stāvoklī.