Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Feierābendam aizliedz ieņemt konkrētu amatu Valsts policijā

© F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) kukuļņemšanas lietā aizdomās turētajam Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietniekam Arvilam Feierābendam piemērojis trīs ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

Feierābenda advokāts Saulvedis Vārpiņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka klientam piemērota uzturēšanas noteiktā dzīvesvietā, aizliegums kontaktēties ar lietā iesaistītajām personām un aizliegums ieņemt amatu Galvenās kārtības policijas pārvaldes Koordinācijas un kontroles pārvaldē.

Feierābendu, kurš jau iepriekš tika atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas, tiesa nolēma apcietināt 16.martā, taču vakar nolēma atbrīvot no izmeklēšanas cietuma. Tāpat vakar no apcietinājuma atbrīvots otrs šajā pašā kukuļņemšanas lietā aizdomās turētais - VP Kārtības policijas pārvaldes inspektors Ilmārs Plētiens.

Feierābends aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka viņa aizturēšana un apcietināšana bija nepamatota un absolūti nelietderīga.

Viņš norādīja, - lai arī tiekot turēts aizdomās par 1000 eiro kukuļņemšanu, abas privātpersonas, par kuru eksaminēšanu viņš it kā ņēmis kukuli, Feierābends esot redzējis tikai dienā, kad viņas kārtojušas šaujamieroču kvalifikācijas pārbaudījumu.

Feierābends uzsvēra, ka par viņa turpmāko dienestu policijā ir jāprasa VP vadībai. Šobrīd viņš ir atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas, taču jebkurā gadījumā nostrādājis 24 gadus policijā un policista profesija viņam patīkot.

Saskaņā ar advokāta stāstīto klients tiekot turēts aizdomās, jo, vadot Ieroču, munīcijas aprites un prasmju rīkoties ar ieroci kvalifikācijas pārbaudījuma komisiju, it kā pieņēmis 1000 eiro, lai divas privātpersonas sekmīgi nokārtotu eksāmenu. Šādas komisijas sastāvā ir četri cilvēki.

Jau ziņots, ka kopā ar Feierābendu un Plētienu lietā tika aizturētas vēl divas personas.

VP priekšnieks Ints Ķuzis iepriekš norādīja, ka aizdomās turētās policijas amatpersonas noteikti neturpināšot darbu savā amatā. Viņš arī informēja, ka par notikušo ir sākta disciplinārlieta, lai izvērtētu tiešo vadītāju un konkrēto darbinieku rīcību. Saistībā ar notikušo tika vērtēta arī Feierābenda priekšnieka, Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka Arta Velša, atbildība, taču viņa darbībā pārkāpumi netika konstatēti. Dienesta pārbaude attiecībā uz Feierābendu ir pagarināta.