Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Pabriks: Šobrīd "Vienotības" spēks ir tikai tās nosaukumā

© F64

Šodienas partijas "Vienotības" spēks ir tikai partijas nosaukumā, nevis būtībā, turklāt iekšēja neuzticība un šķelšanās ir radījusi krīzi partijas politiskajā identitātē kopumā un apdraud tās eksistenci, pauž Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (V).

Kā aģentūru LETA informēja Pabrika birojā, politiķis skaidro, ka partijas eksistence nākotnē ir atkarīga no partijas ārkārtas kongresa, kurā tiks vēlēts politiskā spēka jaunais vadītājs, izvēloties starp jaunības sparu un briedumu.

Runājot par Andri Piebalgu (V), deputāts, kurš ir arī partijas valdes loceklis, uzsver, ka bijušais Eiropas Savienības komisārs ir pieredzējis politiķis ar izcilu politisko karjeru. "Latvijā nav daudz politiķu, kuri var lepoties ar līdzvērtīgu pieredzi," uzskata Pabriks. "Savukārt Edvardu Smiltēnu (V) pats savulaik esmu "aiz rokas" ievedis politikā," izteicās politiķis, norādot, ka partiju jāvada cilvēkam, kas vieno.

Pabriks arī uzskata, ka partijas līderim ir jābūt spējīgam nepieciešamības gadījumā vadīt arī valsti, kļūstot par premjerministru.

Kā ziņots, "Vienotība" pulcēsies ārkārtas kongresā 4.jūnijā, kurā pārvēlēs partijas vadību. Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidē Piebalgs un Smiltēns.

Savukārt uz partijas valdi kandidēs 42 partijas biedri, tostarp arī pašreizējā partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa jau iepriekš paziņoja, ka nekandidēs uz politiskā spēka priekšsēdētāja amatu. "Es nevienu brīdi neesmu uzskatījusi, ka iespējama atdzimšana bez reālām pārmaiņām partijā, bez reālas partijas vadītāja nomaiņas, bez reālas rindu sakārtošanas. Un tieši tāpēc es neuzskatu un neesmu uzskatījusi par iespējamu kandidēt par valdes priekšsēdētāju nākamajās gaidāmajās 4.jūnija kongresa vēlēšanās," sacīja politiķe.