Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Trešdien gaidāmas ievērojamas laikapstākļu izmaiņas

© f64.lv

Šodien laika apstākļus virs Latvijas noteica paaugstināta spiediena apgabals, līdz ar to debesis lielākoties bija skaidras un gaiss iesila līdz +21....+26°, vien dažviet piekrastē, ūdens ietekmē, saglabājoties nedaudz vēsākam laikam. Arī naktī gaidāms lielākoties skaidrs laiks un termometra stabiņš noslīdēs līdz +4...+9° atzīmei. Pūšot lēnam vējam, vietām veidosies migla, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Rīt atmosfēras spiediens pakāpeniski samazināsies, tādēļ dienas otrajā pusē austrumos mākoņu daudzums palielināsies, tomēr nokrišņi vēl nav gaidāmi. Arī rīt gaidāma silta diena: gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā paaugstināsies līdz +21...+26°. Līdzīgi kā iepriekš, arī naktī uz trešdienu atsevišķos rajonos gaidāma migla, bet minimālā gaisa temperatūra vairs nebūs zemāka par +9...+13°.

Trešdien dienā laika apstākļi sāks mainīties un turpmākajās dienās Latvijā bieži gaidāmi nokrišņi, tomēr to izplatība būs mainīga. Trešdien un ceturtdien īslaicīgi līs valsts austrumos, vietām arī ducinās pērkons. Savukārt nedēļas noslēgumā nokrišņi vairāk skars valsts rietumus, Kurzemē līs ilgstoši, citviet iespējams arī īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Maksimālā gaisa temperatūra pieturēsies +17...+24° intervālā, bet nedēļas nogalē kļūs vēl siltāks, tikai pretvēja piekrastē gaiss būs dzestrāks. Minimālā gaisa temperatūra naktī nebūs zemāka par +7...+13°, bet nedēļās nogalē termometra stabiņš vairs nenoslīdēs zem +13...+16° atzīmes.