Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Dobelē atkal zied ceriņi!

© publicitātes

Šajā nedēļas nogalē Dobelē- kā katru gadu- notiks vieni no skaistākajiem pavasara atnākšanas svētkiem: Ceriņu svētki.

Svētki sāksies 27. maijā ar bērnu un jauniešu interešu izglītības pulciņu koncertu “Danco, danco tu, saulīte!” Ķestermeža estrādē.

28.maijā plkst. 09:25 no Rīgas uz Dobeli un vakarā 19:38 atpakaļ uz Rīgu dosies Ceriņu vilciens! To ar dziesmām un mūziku pieskandinās Penkules kapella un akordioniste Gita Āboliņa. Dobelē pasažierus sagaidīs Ceriņu un Magoņu autobusi, lai aizvestu uz ceriņu dārzu un pilsētas centru.

28.maijs būs svētku galvenā diena, kad uz lielās svētku skatuves Tirgus laukumā visu dienu varēs baudīt koncertus, izklaides lieliem un maziem, dažādus gardumus un našķus. Ies vaļā lielā tirgošanās, sportiskas aktivitātes BMX velotrekā, riteņbraukšanas simulācijā uz nostiprinātiem velosipēdiem.

Baznīcas dārzā notiks Mazie grāmatu svētki, kur uz tikšanos un kopīgu darbošanos aicinās mākslinieks Jānis Anmanis. Varēs atpūsties brīvdabas lasītavā, iegādāties grāmatas Latvijas Grāmata grāmatu galdā. Notiks akcija Lasītājs lasītājam! Muzejs Baznīcas dārzā piedāvās apskatīt izstādi “Dobele: pils un pilsēta”.

Svētku gājiens Ceriņprieks cauri pilsētai dosies plkst.12.00 un pēc tam - novada pagastu izrādīšanās ar koncertiem un pagastu sarūpētiem pārsteigumiem.

Plkst.16.00 Dārzkopības institūta Ceriņu dārzā sāksies Johana Štrausa mūzikas koncerts, bet arī pilsētas centrā varēs klausīties jauno, talantīgo mūziķu ģitārista Ginta Smukā un izcilās koklētājas Laimas Jansones sniegumu.

Tradicionālajam Nakts skrējienam starts tiks dots vakarpusē. Pirmie startēs jautrie un šarmantie tautas klases skrējēji, pēc tam nopietnie sportisti. Pēc Nakts skrējiena nedaudz ieskanēsies zaļumballe, bet līdz ar krēslas iestāšanos, zaļumballe uz kādu stundu tiks pārtraukta, jo 22.30 sāksies gaismas, mūzikas un ūdens saspēle, grupas Astro’n’out mūzikas pavadījumā. Krāsainās gaismās izgaismosies ne tikai baznīca un strūklakas! Un tad atkal jautrību iegriezīs zaļumballe, kurā spēlēs grupa Sienāži un dīdžeji PM2theAM un Big G.

Svētdienā, 29.maijā, Ceriņu dārzā un Dobeles centrā spēlēs pūtēju orķestri no Balviem, Auces un mūsu pašu dobelnieki. Varēsim fotografēties kopā ar Kalvenes trušiem.