Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Jūrmalā aiztur sievieti, no kuras pārdotajām narkotikām gājis bojā vīrietis

© F64

Piektdien, 20 maijā, pēcpusdienā Valsts policija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta saņēma informāciju par diviem vīriešiem, kuri bezsamaņā guļ pie dzelzceļa sliedēm, netālu no Talsu šosejas Jūrmalā. Noskaidrots, ka abi vīrieši lietojuši narkotikas. Vienu no viņiem – 1979. gadā dzimušo, mediķiem izglābt neizdevās, bet otrs, pateicoties laikus saņemtai medicīniskai palīdzībai, izdzīvoja, ziņo Valsts policija.

Notikuma vietā ieradās policisti. Veicot operatīvos pasākumus, likumsargi noskaidroja, kur abi vīrieši iegādājušies narkotikas. Sestdien, 21. maijā, aizdomās par narkotiku tirgošanu Rīgas Jūrmalas iecirkņa policisti Kauguros aizturēja 1965. gadā dzimušu sievieti. Likumsargi no viņas atsavināja vienu gramu heroīna.

Aizturētā jau iepriekš sodīta par narkotiku nelikumīgu apriti.
Pašreizējā informācija liecina, ka mirušais vīrietis no viņas iegādājies karfentanilu.

Saistībā ar notikušo pret 1965. gadā dzimušo sievieti uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu, ja tā izraisījusi smagas sekas. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jūrmalas tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizturētajai.