Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Rinkēvičs atzinīgi novērtē gatavošanos NATO samitam Varšavā

© F64

Tiekoties ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) atzinīgi novērtējis gatavošanos NATO samitam Varšavā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Rinkēvičs tikšanās laikā atzinis, ka gatavošanās samitam ir vērtējama kā laba, jo ir panākta vienota izpratne par to, ka ir jāpaplašina sabiedroto klātbūtne NATO austrumu flangā. "NATO samitā Varšavā ir jānonāk pie vienotas izpratnes par sabiedroto militārās klātbūtnes nodrošināšanu Baltijas reģionā - uz zemes, gaisā un jūrā," tikšanās laikā teicis ministrs. Viņš uzsvēris, ka darbs pie bataljona līmeņa kaujas grupas starptautisko spēku izvietošanas Baltijas valstīs ir būtisks solis, lai stiprinātu atturēšanas politiku.


Tāpat ministrs pateicies ASV par līdzšinējo atbalstu un ieguldījumu, ko tās sniedz Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā. Viņš apliecinājis, ka Latvija apņemas līdz 2018.gadam atvēlēt aizsardzībai 2% no iekšzemes kopprodukta.


Pateicība arī izteikta par ASV atbalstu Latvijas pievienošanās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas sarunu procesā.