Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Par nelikumīgu recepšu izrakstīšanu aizturēta ģimenes ārste

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Aizdomās par nelikumīgu recepšu izrakstīšanu policijas darbinieki aizturējuši kādu Rēzeknes ģimenes ārsti, kā arī kādu 1988.gadā dzimšu sievieti, kura mēģināja nelikumīgo recepti nodot apcietinājumā esošam vīrietim.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, Kriminālpolicijas darbinieki ieguva operatīvo informāciju par to, ka kāda ģimenes ārste Rēzeknē, iespējams, veic pretlikumīgas darbības saistībā ar recepšu izsniegšanu narkotisko vai psihotropo vielu saņemšanai. Informācijas pārbaudei tika sākts kriminālprocess.

Veicot operatīvus pasākumus minētās personas pārbaudei, tika noskaidrots, ka 1962.gadā dzimusī ģimenes ārste no Rēzeknes izrakstīja divas receptes psihotropo vielu saturošiem medikamentiem. Vienu no izrakstītajām receptēm kopā ar tabletēm kāda cita persona, 1988.gadā dzimusī sieviete, mēģināja nodot apcietinājumā esošam vīrietim. Abas sievietes tika aizturētas.

Policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kas sākts saistībā ar ģimenes ārstes un otras personas pretlikumīgām darbībām pēc diviem Krimināllikuma pantiem - 250.panta 1.daļas "Par receptes izrakstīšanu bez medicīniskās nepieciešamības vai cita dokumenta nelikumīgu izrakstīšanu narkotiskas vai psihotropas vielas saņemšanai, kā arī par narkotiskas vai psihotropas vielas izsniegšanu bez receptes vai cita dokumenta vai zinot, ka recepte vai cits dokuments ir fiktīvs vai nelikumīgi izrakstīts, ja šādas darbības izdarītas mantkārīgā nolūkā vai citas personiskas ieinteresētības dēļ" un 309.panta 2.daļas "Par narkotisko, psihotropo vielu, sprāgstošo vielu, ieroču vai munīcijas nodošanu personām, kuras ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vai ieslodzījuma vietās, vai saņemšanu no šādām personām".

Par šādiem likumpārkāpumiem vainīgajām personām draud sods ar brīvības atņemšanu līdz pat sešiem gadiem. Izmeklēšanas gaitā policija skaidros arī to, cik ilgi ārste veikusi pretlikumīgās darbības.