Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Kurzemē ievērojami krities noziedzības līmenis

© F64

Likumpārkāpēju dzīvesvietas maiņu, tostarp emigrāciju, policijas veiktos preventīvos pasākumus un nelabvēlīgos laikapstākļus Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes iecirkņu vadošās amatpersonas min kā dažus no iespējamajiem iemesliem, kāpēc šī gada pirmajos četros mēnešos Kurzemē par aptuveni 17% ir samazinājies reģistrētās noziedzības līmenis.

Iepriekš šādu pozitīvu tendenci ar aizdomām vērtēja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, apšaubot, vai reģistrēti visi notikušie noziedzīgie nodarījumi.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Daiga Valdmane informēja, ka VP Kurzemes reģiona pārvaldes iecirkņu vadošās amatpersonas uzskata, ka daļa no likumpārkāpējiem ir mainījuši dzīvesvietas, tostarp izbraukuši no Latvijas. Daļa likumpārkāpēju atrodas apcietinājumā - gan saskaņā ar viņiem piemērotajiem drošības līdzekļiem, gan ar tiesas spriedumiem -, bet vēl daļa ir izsludināti meklēšanā. Policijas iecirkņu amatpersonas arī norāda, ka ir veikti plānoti un neplānoti preventīvie pasākumi un vērojama lielāka sabiedrības uzticamība vietās, kur policija īsteno dažādas programmas, lai samazinātu noziedzību. Savu artavu situācijas uzlabošanā dod probācijas dienesta aktivitātes.

VP norāda arī uz satiksmes uzraudzības jomā organizētajiem Latvijas mēroga reidiem un dalību noziegumu novēršanā un atklāšanā. Kā būtisks faktors, kas ļauj uzlabot vispārējo drošības situāciju, tiek minēta arī pašvaldības policijas dalība noziegumu novēršanā un atklāšanā un patrulēšana diennakts režīmā Liepājā un Ventspilī.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā

Turpinājumu lasi nākamajā lapā