Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64.lv

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

VIENOJAS PAR MODELI. Šodien pēdējā Izglītības un zinātnes ministrijas darba grupas sēdē par jauno pedagogu algu modeli no sociālajiem partneriem panākts konceptuāls atbalsts tam, jo nākamnedēļ pirms izskatīšanas valdībā tiks sākta jaunā modeļa normatīvā akta aprite.

SĀK IZSOLI. No pirmdienas, 9.maija, sāksies metalurģijas uzņēmumam "KVV Liepājas metalurgs" piederošu vairāku nekustamo īpašumu elektroniskā labprātīgā izsole, liecina Kurzemes apgabaltiesas iecirkņa zvērinātas tiesu izpildītājas Ivetas Kaluginas paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Izsolēs kopējā nekustamo īpašumu sākumcena noteikta 2,156 miljoni eiro. Izsoļu sākuma datums ir 9.maijs, bet izsoles noslēguma datums - 8.jūnijs plkst.13. Izsole notiek bankas "Citadele" labā.

PARTIJU PARĀDS. Kopumā desmit partijām ir 987 113 eiro lielas parādsaistības, kas saistītas ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pieņemtajiem lēmumiem par finanšu līdzekļu atmaksu valsts budžetā, liecina KNAB informācija. Starp šiem politiskajiem spēkiem ir savulaik zināmas, taču tagad vairs aktīvajā politikā nedarbojušās vai pat neeksistējošas partijas. Lielāko summu - 752 514 eiro - ir parādā partija LPP/LC. Otru lielāko summu parādā ir apvienība "Par Labu Latviju", kas nav samaksājusi 108 301 eiro.

KONVECIJA IR PIEŅEMAMA. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzskata, ka sabiedrībā plašas diskusijas izraisījusī Stambulas konvencija ir atbalstāma, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. "Stambulas konvencija ir papildu instruments cīņā ar vardarbību ģimenē, un tā ir atbalstāma," pauž valdības vadītājs. Premjers gan uzskata, ka konvencijai klāt ir jāpievieno deklarācija, kas ļaus šī dokumenta nosacījumus Latvijā ieviest atbilstoši Satversmei.

PAMANA PĀRKĀPUMU. Saeimas Eiropas lietu komisija, veicot subsidiaritātes pārbaudi, konstatējusi šī principa pārkāpumu Eiropas Komisijas (EK) ierosinātajā direktīvā attiecībā uz darba ņēmēju norīkošanu darbā pakalpojumu sniegšanas jomā, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

TRŪKST BŪVNIEKU. Daudzdzīvokļu ēku renovācijai piešķirto līdzekļu apgūšanu var traucēt kvalificētu būvnieku trūkums, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) valdes loceklis Juris Vidžis.