Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Vējonis nākamnedēļ saņems turiesprezident.lv austo Lielvārdes jostu

© F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nākamnedēļ, 10.maijā, piedalīsies "Turiesprezident.lv" projektā tapušās, Valsts prezidentam veltītās jostas pasniegšanas ceremonijā.

Paredzēts, ka ceremonija norisināsies Melngalvju namā no plkst.13, liecina prezidenta darba kārtība.

Jau ziņots, ka Latvijas iedzīvotāji bija aktīvi iesaistījušies vēlējumu rakstīšanā Valsts prezidentam. Veltījumus iedzīvotāji iesūtīja gan individuāli, gan arī kolektīvi. Jaunas rakstu rindiņas jostā pievienoja gan ģimenes, gan klases, gan arī kolektīvi un tautieši ārzemēs. Iedzīvotāji savos vēlējumos pauda, ka prezidents ir pārsteidzis ar savu labestīgo un gaišo personību.

Jau ziņots, ka, lai tauta vienoti paustu atbalstu un cieņu Vējonim laikā, kad prezidents rehabilitējās pēc sirds operācijas, tika izveidota mājaslapa "turiesprezident.lv", kurā bija iespējams uzaust īpaši prezidentam veltītu un ar labiem vārdiem spēcinātu Lielvārdes jostu.

Ar katru veselības vēlējumu vai cieņas izpausmi mājaslapā tika austa viena rindiņa īpaši prezidentam veltītā Lielvārdes jostā, kas kalpoja par atgādinājumu par tautas atbalstu, dodot enerģiju turpmākajam darbam.

Paredzēts, ka dāvinājumam līdzi tiks nodots veltījuma veidotāju - visu vēlējumu autoru - saraksts.

Jau ziņots, ka mediķi Vējonim bija konstatējuši sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai bija nepieciešams veikt sirds operāciju.

Operācijā 20.janvārī Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis tika aizstāts ar vārstuļa protēzi.