Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Apdrošinātājs: Aprīlī liels auto zādzību skaits; padomi drošībai

© Publicitātes foto

Aprīlī turpinājās auto zādzības un visā Latvijā, saskaņā ar Valsts policijas sniegto informāciju, tika nozagti 72 auto. Zagļi bez saviem spēkratiem visbiežāk atstājuši Volkswagen, Audi, BMW, kā arī Toyota un Honda auto marku īpašniekus. If Apdrošināšanā iesniegto pieteikumu analīze liecina, ka 90% nozagto auto bija aprīkoti ar bezkontakta aizdedzes atslēgām un papildus pretaizdzīšanas iekārtas tām nebija uzstādītas.

If Apdrošināšanā par aprīlī nozagtajiem auto aprēķināto zaudējumu summa pārsniedz 100 tūkstošus eiro un visi nozagtie auto ir ražoti laikā no 2008. līdz 2015. gadam.

Auto drošība. Ko darīt un ko nedarīt:

- Iegādājieties savam auto profesionālu signalizāciju vai arī rūpnīcas signalizācijai un imobilaizerim uzstādiet papildu pretaizdzīšanas iekārtu.

- Ja signalizācijas pultij ir viena poga ieslēgšanai un izslēgšanai, zagļiem tas var atvieglot auto signalizācijas atslēgšanas koda ierakstīšanu. Šādu signalizāciju ieteicams nomainīt.

- Ja nostrādā signalizācijas sirēna, noskaidrojiet trauksmes iemeslu. Iespējams, zagļi mēģina vairākkārt aktivizēt signalizācijas sirēnu, lai liktu domāt, ka signalizācija “niķojas” un to labāk izslēgt. Šādā situācijā efektīvs risinājums ir bezkontaktu imobilaizers.


Signalizācijas pults un papildu pretaizdzīšanas iekārtas baterija:

- Pārliecinieties, vai auto tiešām ir aizslēgts, jo reizēm īpašnieks nepamana, ka automašīna signālu nav uztvērusi un palikusi neaizslēgta.

- Uzmaniet, vai signalizācijas pults un arī papildu pretaizdzīšanas iekārtas baterija ir pilna. Ir automašīnas, kuru panelis signalizē par baterijas drīzu izlādēšanos. Par to mēdz liecināt arī tas, ka automašīnai jāpieiet tuvu klāt, lai to aizslēgtu vai atslēgtu. Ja pults poga jānospiež vairākkārt, vajadzētu apsvērt baterijas nomaiņu.

Bezkontakta aizdedzes atslēga - ērti un vienkārši, arī zagļiem:

- Kā rāda pēdējo divu gadu auto zādzību pieredze Latvijā, bezkontakta aizdedzes atslēgas (piemēram, Keyless Go, Smart Key, Smart Entry & Start un citas) nav zādzību drošas, tāpēc If Apdrošināšanas eksperti iesaka - parūpējieties par papildu pretaizdzīšanas sistēmas ierīkošanu, jo tā kavēs auto iedarbināšanu (piemēram, automātiskās darbības slepenais slēdzis, bezkontakta imobilaizers u.c.) vai izsekošanas iekārtu ierīkošanu, kas palīdzēs atrast auto pēc nozagšanas.

Iesakām vērsties uzņēmumos, kas nodarbojas ar auto papildaprīkojuma uzstādīšanu vai pie savas auto markas dīleriem, kā arī apdrošināt savu auto, jo zādzības, laupīšanas, kā arī auto bojāšanas un citos gadījumos saņemsiet atlīdzību.