Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskis: Stambulas konvencija ir instruments cīņā ar vardarbību ģimenē, tā ir atbalstāma

© f64.lv

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzskata, ka sabiedrībā plašas diskusijas izraisījusī Stambulas konvencija ir atbalstāma, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

"Stambulas konvencija ir papildu instruments cīņā ar vardarbību ģimenē, un tā ir atbalstāma," pauž valdības vadītājs. Premjers gan uzskata, ka konvencijai klāt ir jāpievieno deklarācija, kas ļaus šī dokumenta nosacījumus Latvijā ieviest atbilstoši Satversmei.

Jau ziņots, ka Stambulas konvenciju no Eiropas Savienības valstīm bez Latvijas vēl nav parakstījusi tikai Čehija.

Iepriekš tika pausts, ka valdība atbalstīs daļēju Latvijas pievienošanos Stambulas jeb vardarbības pret sievietēm novēršanas konvencijai un plāno pievienot Latvijas parakstam atsauci, ka mūsu valsts atbalsta konvenciju vien tik tālu, cik tā nav pretrunā ar Satversmes normām.

Ar konvenciju tiek izveidots visaptverošs tiesiskais ietvars, lai pasargātu sievietes no vardarbības, teikts Labklājības ministrijas sagatavotajā informatīvajā ziņojumā. Tiesiskais ietvars ir vērsts uz vardarbības pret sievietēm un meitenēm un vardarbības ģimenē novēršanu un izskaušanu, kā arī vainīgo sodīšanu par vardarbību.