Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

SOCTĪKLOS: "Vai Junkers ir jucis?"; latvieši iestājas pret naudassodu par bēgļu neuzņemšanu

© Scanpix

Sociālajos tīklos Latvijas iedzīvotāji pauž sašutumu par Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu piespriest naudassodu tām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kuras nepiekrīt uzņemt bēgļus.

Jau ziņots, ka EK trešdien ierosināja nākotnē uzlikt ES dalībvalstīm par pienākumu uzņemt patvēruma meklētājus no tām bloka valstīm, kurās viņu jau ir pārāk daudz, un noteikt ES dalībvalstīm 250 000 eiro sodu par katru patvēruma meklētāju, ko tās atteiktos uzņemt.

Sociālajos tīklos cilvēki ir sašutuši par EK priekšlikumu un vēlas Latvijas valdības reakciju šajā jautājumā. Ar savu viedokli dalījies arī NA deputāts Jānis Dombrava.

"Man nav citi vārdi kā tas, ka Junkers ir jucis večuks.
Kā gan savādāk var nosaukt jauno priekšlikumu, kurš šķiet ir izstrādāts paģiru laikā?
Ko tad Junkers šobrīd piedāvā?
1) Obligātas kvotas. Noteikt konkrētu procentu no pārdalāmajiem patvēruma meklētājiem, kuru katrai dalībvalstij būtu jāuzņem. Tas nozīmētu, ka Latvijai būtu jāuzņem vairāki tūkstoši imigranti dažu gadu laikā.
2) 250 000 eiro lielas sodu naudas par katru Tuvo Austrumu un Āfrikas migrantu, kuru Latvija atteiktos uzņemt. Vienkāršoti runājot, ja Latvija atteiktos uzņemt 776 patvēruma meklētājus, tad tas nozīmētu 194 miljonu eiro lielu sodu naudu.Kā gan var nopietni apskatīt šādu traku piedāvājumu? Latvijai kopā ar citām valstīm ir jānobloķē šāda iniciatīva. Gadījumā, ja tā tiktu uzspiesta ES dalībvalstīm ar vairākuma atbalstu, tad pazūd jēga atrasties Junkera vadītajā Eiropas Savienībā, jo vai nu Latvija būtu pārpludināta ar imigrantiem, vai nu Latvijai sodu naudās būtu jāsamaksā vairāk, nekā mēs saņemtu subsīdijās no ES," savā facebook kontā raksta deputāts J. Dombrava