Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Pārceltajām VID amatpersonām rada jaunas amata vietas

© f64.lv

Uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi pārceltajām piecām Valsts ieņēmuma dienesta (VID) amatpersonām tiek radītas jaunas amata vietas, kas noteikti prasīs arī papildu izdevumus, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (TB/LNNK).

Tomēr ministrs ir pārliecināts, ka jebkura rotācija starpresoru līmenī mazina riskus, kas var rasties, kad cilvēks ilgstoši strādā vienā konkrētā vietā.

"Piecām personām, kas tiks pārceltas ir liela pieredze valsts pārvaldē un laba juridiskā izglītība, kas noteikti dos labu ieguldījumu tālākos darbos. Protams, ka arī minētajām personām arī sevi vajadzēs pierādīt strādājot pie jaunajiem projektiem, jo paveicamo darbu ir ļoti daudz," stāstīja ministrs.

Tāpat Rasnačs piebilda, ka rotācijas kārtībā pārceltajām personām ir jāsaglabā tāds pats algas līmenis, kāds tika saņemts iepriekšējā darba vietā, kas ir nedaudz lielāks par to atalgojumu, ko saņem pārvaldē.

"Viņiem būs iespēja izvēlēties piekrist piedāvājumam, vai arī gluži pretēji nepiekrist, ja atteiksies, tad viņiem ir iespēja darbu meklēt citur," piebilda Rasnačs.

Jau ziņots, ka kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā, 22 dažāda līmeņa vadītājus - 18 struktūrvienību vadītāji līdz 11.maijam tiks pārcelti citos VID amatos, bet vēl četri līdz 23.maijam sāks darbu ārpus VID.

No pārējiem 17 rotācijā iesaistītājiem VID darbiniekiem 14 cilvēki tiks pārcelti citos amatos VID, bet trīs - darbā ārpus VID.

Uz Tieslietu ministrijas iestādēm tiek pārcelti pieci līdzšinējie Finanšu policijas darbinieki - Māris Kaminskis, Jurģis Kijoneks, Aivijs Lagzdiņš, Viesturs Burkovskis un Miks Indāns. Šie darbinieki turpmāk strādās Ieslodzījuma vietu pārvaldes Tiesvedības daļā un Tiesiskā regulējuma daļā.

VID Iekšējā audita daļas vadītājs Jānis Kalugins tiks rotēts darbā uz Iekšlietu ministrijas iekšējā audita daļu, bet Nodrošinājuma pārvaldes vadītājs Aigars Undzēns pāriet darbā uz Valsts reģionālajā attīstības aģentūru.