Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Rotācijai pakļautajiem VID ierēdņiem netiek prasīta viņu piekrišana

© F64

Tie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki, kuri pakļauti rotācijai, saskaņā ar Valsts civildienesta likumu nevar paust savu piekrišanu vai nepiekrišanu rotācijai, darbiniekiem ir tikai tiesības izteikt savu viedokli, kurš var tikt un var netikt ņemts vērā, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Valsts civildienesta likumā teikts, ka, lai nodrošinātu labu pārvaldību, it sevišķi civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi un sabiedrības uzticību civildienestam, kā arī veicinātu ierēdņa kvalifikācijas izaugsmi, ierēdni, neizsludinot atklātu pretendentu konkursu un motivējot pārcelšanas pieļaujamību un lietderību, var pārcelt jebkurā citā ierēdņa amatā uz noteiktu vai nenoteiktu laiku tajā pašā vai citā iestādē. Pārcelšanas pamatojums var būt arī ierēdņa motivēts lūgums.

Ierēdni citā amatā tajā pašā iestādē pārceļ ar šīs iestādes vadītāja vai ministra lēmumu, citā iestādē tā paša ministra padotībā - ar ministra lēmumu, citā iestādē cita ministra padotībā - ar Ministru prezidenta lēmumu. Ja iestādi reorganizē ar Ministru kabineta lēmumu, tad ierēdni citā amatā citā iestādē pārceļ ar tās iestādes vadītāja lēmumu, kura pārņem saistības, vai ar attiecīgā ministra lēmumu.

Pārceļot ierēdni, tiek izvērtēts viņa viedoklis. Pārceļot ierēdni uz citu iestādi, tiek izvērtēts arī to iestāžu viedoklis, no kuras un uz kuru ierēdni var pārcelt.

VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone šodien preses konferencē norādīja, ka darbinieku rotācija atbilstoši normatīvajiem aktiem nedrīkst pasliktināt to darba apstākļus, tāpēc amatpersonas, kas tiks pārceltas augstākā amatā, saņems algas pielikumu, savukārt tiem darbiniekiem, kuri tiks pārcelti uz zemāku amatu, atalgojums nemainīsies.

VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūrai LETA šodien vēl nevarēja pateikt, vai visi rotācijai pakļautie darbinieki turpinās strādāt jaunajos amatos vai arī kāds no rotācijai pakļautajiem darbiniekiem izlems pārtraukt civildienestu pēc paša vēlēšanās.

Kā ziņots, VID ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis pārcelts VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora amatā, līdz ar to patlaban ģenerāldirektora vietnieka noziedzības apkarošanas jomā amats ir vakants, šodien sacīja Pētersone.

Kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus - 18 struktūrvienību vadītāji līdz 11.maijam tiks pārcelti citos VID amatos, bet vēl četri līdz 23.maijam sāks darbu ārpus VID.

No pārējiem 17 rotācijā iesaistītajiem VID darbiniekiem 14 cilvēki tiks pārcelti citos amatos VID, bet trīs - darbā ārpus VID.