Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

UZMANĪBU: Ģimenē notikusi nelaime; pazudis viņu kucēns

© Dzīvnieku patversme "Labās mājas", Juglā

Dzīvnieku patversme "Labās mājas" cer saimniekiem palīdzēt atrast pazudušo kucēnu, kurš pamucis ciemošanās laikā pie radiem. Pagaidām mazo mīluli vēl nav izdevies atrast, bet saimnieki neatmet cerības.

"23.03.2016. mūsu ģimeni piemeklēja liela nelaime, viesojoties pie radiniekiem Tukumā no mājām aizmuka mūsu 14 mēnešus vecs haskija un laikas krustojums, nesterilizēts puika vārdā Mārlijs.

Atzīstam mūsu vainu - aizmirsām uz nakti aizslēgt mājas durvis un suns nolēma doties brīvgaitā, tiesa, ne meitenēs, bet medībās - pazušanas rītā tika manīts 5km tālāk, pie kaimiņu mājas, dzenot mežā stirnas.

Pirmajā mēnesī apziņojām visas tuvākās patversmes un vetklīnikas, likām sludinājumus internetā, avīzē, radio, izvietojām drukātus sludinājumus 30 km rādiusā no suņa pazušanas vietas utt., bet nu kopš suns pēdējo reizi redzēts ir pagājušas jau vairāk kā divas nedēļas un saprotam, ka šobrīd mūsu puika var atrasties jebkur. Nevēlamies zaudēt cerības un samierināties ar domu, ka suns ir pazaudēts uz neatrašanos, tāpēc cenšamies apziņot visas iespējamās dzīvnieku patversmes.

Mūsu puika nebija čipots, čipu bijām paredzējuši vadīt šogad maijā, līdz ar ikgadējo potēšanu (sunim, mums nezināmu iemeslu dēļ, ir ļoti bail no vetārstiem, tāpēc nolēmām, ka būs labāk nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu). Suns ir vidēja auguma, pelēki melns (tumša mugura, bet sānos un uz pakaļkājām haskijiem raksturīgais divkrāsu dubultais kažoks, kura pamata slānis ir sudrabaini pelēks), uz krūtīm un purniņa krievu-eiropas laikai raksturīgais baltais zīmējums, baltas arī ķepas un astes gals, bet pakausītis pie austiņām nedaudz brūngans.

Sunim ir īpaša pazīme - palielinātas priekšķepu locītavas ar kurām cīnāmies jau kopš kucēna vecuma. Pazušanas laikā sunim "mugurā" bija sarkana krūšu siksna ar atstarotāju joslu, pēdējo reizi suns tika manīts Jaunpilī, vēl ar visu siksnu. Ja Jums ir jebkāda informācija par suni, lūdzu, zvaniet - 28295993. Saimnieki ļoti uztraucas!"