Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Swedbank piešķirs “Latvijas dzelzceļam” 32 miljonus eiro lokomotīvju modernizācijai

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Scanpix

Swedbank ASir noslēgusi līgumu ar VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) par divu ilgtermiņa kredītu piešķiršanu uz 10 un 15 gadiem ar kopējo summu 32,26 miljoni eiro lokomotīvju modernizācijas finansēšanai.

Lai veiktu sava maģistrālā dīzeļlokomotīvju parka atjaunošanu un samazinātu dīzeļlokomotīvju 2M62U remontu izmaksas, LDzmeitassabiedrība SIA “LDz ritošā sastāva serviss” līdz 2019.gada februārim plāno modernizēt 14 šāda tipa dīzeļlokomotīves.

LDz viceprezidents Aivars Strakšas: “Šis ir lielākais līdz šim veiktais mūsu lokomotīvju parka modernizācijas projekts, kura mērķis uzlabot lokomotīvju efektivitāti. Tas ir ļoti nozīmīgs ieguldījums Latvijas dzelzceļa konkurētspējas stiprināšanā.”

Pirmās lokomotīves tika modernizētas par pašu līdzekļiem, taču, lai turpinātu šo projektu, LDz nolēma izsludināt publisku iepirkumu par ilgtermiņa aizdevuma saņemšanu modernizācijas finansēšanai.

Swedbank valdes loceklis Reinis Rubenis: “”Latvijas Dzelzceļš” ir ļoti nozīmīgs uzņēmums Latvijas transporta nozarē un tautsaimniecībā kopumā, tāpēc esam gandarīti līdzdarboties Latvijas infrastruktūras attīstībā”.

“LDz ritošā sastāva serviss” jau veicis daļēju manevru lokomotīvju parka modernizāciju, kas sevi ir attaisnojusi, jo modernizācijas izmaksas ir aptuveni uz pusi mazākas nekā jaunu lokomotīvju iegāde. Turklāt maģistrālo lokomotīvju 2M62U modernizācija ļaus būtiskipalielināt vilces jaudu, pārvadāt smagākus vilciena sastāvus, samazināt remontu un tehnisko apkopju skaitu, kā arī iegūt modernas, videi draudzīgas lokomotīves. Šobrīd jau pabeigts pirmās lokomotīves remonts un modernizācija untiek veikti regulēšanas un iestatīšanas darbi, kam drīzumā sekos sertifikācijas procedūra.