Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Krastmalā meitenei acī trāpa svešinieku palaista raķete; vāc ziedojumus

© jelgavniekiem.lv

Jaunā gada sagaidīšana kopā ar ģimeni 17 gadus vecajai rīdziniecei Rozai Rahilai Hainai beidzās traģiski - Daugavas krastmalā viņai tieši acī trāpīja kāda neapdomīgu cilvēku palaista raķete. Latvijā līdz traumai sportiski aktīvajai meitenei veiktas sešas amnioplastikas, taču cerības novērst negadījuma radītās sekas ir tikai Vācijā. Maija otrajā pusē Roza gaidīs Āhenas (Vācija) klīnikā uz vairākām ķirurģiskām minipulācijām, taču ārstniecība iestādei nepieciešams samaksāt 10 000 eiro, tādēļ Rozas ģimene lūdz sabiedrības atbalstu, jo viņiem pašiem tādas naudas nav.

Veronika Haina, kura ikdienas darbs saistīts ar bērniem, viena pati audzina dvīņu meitenes, kuras šā gada decembrī kļūs pilngadīgas. Viena no meitām - Roza Rahila - jau vairākus gadus aktīvi sporto: viņai ir brūnā josta tekvando, kā arī uzrādīti teicami panākumi airēšanā ar kanoe. Taču šī gada sagaidīšana viņas ierasto dzīvi sagrieza ar kājām gaisā. Kad Roza kopā ar mammu un māsu devās skatīties gadu mijas salūtu, diez vai prāta ienāca doma, ka pirmās jaunā gada stundas viņa pavadīs slimnīcā. Nomaldījusies raķete trāpīja meitenei kreisajā acī, un, kā pēc tam konstatēja mediķi, tādā veidā tika gūst smags radzenes apdegums, turklāt acs ābolā tika konstatēti arī daudzi metāliski svešķermeņi.

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Rozai Rahilai veiktas vairākas ķirurģiskas manipulācijas, taču vairāk neko Latvijā uz vietas izdarīt nav iespējams. Šobrīd pat nav skaidrs, cik nopietni acs ir traumēta. Veronikai piedāvātas divas iespējas meitas tālākajai ārstēšanai - Vācijā vai Izraēlā, un viņa izvēlējusies pirmo. Aprīlī jau Veronika ar Rozu Rahili bija uz konsultāciju Āhenas klīnīkā, kur saņēmuši tālāko ārstēšanās plānu, un tas jāsāk īstenot jau pēc dažām nedēļām. Vācijas mediķi vispirms plāno atvērt traumēto aci, atdalīt plakstiņu no acs ābola, un tikai tad būs precīzi iespējams saprast, cik nopietni acs ir bojāta. Pirmā operācija nozīmēta 24.maijā, un Rozai slimnīcā Āhenā būs jāpavada septiņas līdz desmit dienas.

"Meitai klājas smagi - gan fiziski, gan psiholoģiski, jo sportot viņa nedrīkst - tas var pasliktināt tā jau sarežģīto stāvokli. Ļoti gribētos, lai Roza pēc iespējas ātrāk atgūtu dzīvesprieku un pilnvērtīgu dzīvi, tādēļ vēršos pie sabiedrības ar lūgumu palīdzēt. Nekad nevienam neesmu neko lūgusi, ar visu centusies tikt galā pašas spēkiem, taču šoreiz citas iespējas nav," atzīst Veronika Haina.

Ja vēlaties palīdzēt Rozai Rahilai atgūt cerību uz normālu dzīvi, sagādājot ļoti svarīgu pilngadības jubiles dāvanu - veselību, ziedojumus ar norādi "Rozas ārstēšanai" var veikt:

Biedrība "Labdarības lapa Snowflake"

Reģ.nr.: 40008234435

Banka: AS SEB Banka

Konts: LV88UNLA0050023989404

PAYPAL: snowflakechildren@gmail.com

Ziedojumu tālrunis: 90006180 (Maksa par zvanu 1.42 Eur)