Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Plāno apvienot VID Muitas un Finanšu policiju, izveidojot Nodokļu policiju

© f64.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldi (FPP) un Muitas policijas pārvaldi (MPP) nolemts apvienot vienā struktūrvienībā - Nodokļu policijas pārvaldē, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju.

Tādējādi tiktu apvienotas Kaspara Podiņa un Edija Ceipes pašlaik vadītās struktūrvienības.

Tagadējais FPP priekšnieks Podiņš rotācijas kārtībā varētu turpināt darbu vadošā amatā muitā.

No vadošajiem darbiniekiem VID ģenerāldirektores vietnieks noziegumu apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis, visticamāk, turpinās darbu VID, bet citā struktūrā, vēstīja "Panorāma".

Jau ziņots, ka VID ģenerāldirektores vietnieks Aigars Undzēns izraudzīts par piemērotāko kandidātu vakantajam Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) direktora amatam.

Rīt, 3.maijā, pēc valdības sēdes tiks paziņota informācija par VID svarīgāko struktūrvienību pārstāvju rotāciju, aģentūrai LETA sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Plānots, ka tiks paziņots gan par ārēja līmeņa rotāciju uz citām iestādēm, gan arī par iekšēja līmeņa rotāciju VID iekšienē.

Paredzēts, ka informācijas sniegšanas pasākumā par rotāciju VID piedalīsies Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), Reizniece-Ozola un VID vadītāja Ināra Pētersone.

Izmaiņas varētu skart vismaz divus Pētersones vietniekus un VID vairāku nodaļu vadītājus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Tiek uzsvērts, ka nav runa par negodprātīgo darbinieku rotāciju, jo šīm personām pēc negodprātīgās rīcības veikšanas apstiprināšanās plānots piemērot atbilstošu sodu. Rotācija tiks veikta, lai atbilstoši Eiropas praksei mainītu darbvietu tiem cilvēkiem, kas strādā vienā vietā. Šādas rīcības mērķis cita starpā ir mazināt korupcijas risku.