Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Par braukšanu dzērumā cenšas "atpirkties" ar 2000 eiro lielu kukuli

© Valsts policija

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka Bauskas novadā Gailīšu pagastā par 2000 eiro kukuļdošanu tika aizturēts 1951.gadā dzimis vīrietis.

Pagājušajā nedēļā, 30.aprīlī, patruļpolicijas darbinieki apturēja automašīnu “Audi 80”. Tika konstatēts, ka automašīnas vadītājs vada automašīnu 1,69 promiļu reibumā. Savukārt, lai netiktu noformēts administartīvā pātkāpuma protokols,1951.gadā dzimis vīrietis mēģinājis iedot 2000 eiro lielu kukuli, pēc kā tika aizturēts un uzsākts kriminālprocess.

Vēl viens kukuļdošanas gadījums reģistrēts 29.aprīlī Bauskā. Lai netiktu noformēts administartīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā un cieņu aizskarošā izskatā, 1959.gadā dzimis vīrietis, mēģinājis iedot 5 eiro. Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess.

Krimināllikuma 323.panta 1.daļa nosaka, ka par kukuļdošanu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Zemgales reģionā šogad uzsākts jau 41 kriminālprocess par kukuļdošanu. Policija turpina pastiprināti strādāt kukuļdošanas apkarošanas jomā.